Gündem

Bakanlık 530 milyon TL değerinde 358 lüks araca el koyacak

Ticaret Bakanlığı, 530 milyon TL değerindeki 358 lüks aracın sahte faturalarla ithalatının tespit edildiğini ve bu nedenle araçlara el konulması talebiyle yargıya başvurulduğunu açıkladı.

Paralel ithalat yoluyla gerçekleştirilen lüks araç ithalatlarında haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla gümrük vergileri eksik veya hiç ödenmeden işlem yapan firmaların Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan incelemeleri ve soruşturmaları devam ediyor.

Çifte faturalarla ülkeye sokuldular

Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda, çeşitli marka ve modellere sahip 358 lüks aracın, düşük değerli sahte veya çifte faturalar ve sahte A.TR Dolaşım Belgeleri kullanılarak ülkeye sokulduğu tespit edildi. Bu işlemleri gerçekleştiren firmalar ve şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunularak, araçlara el konulması talep edildi. Ayrıca, bu usulsüz işlemlerden kaynaklanan yaklaşık 530 milyon TL tutarındaki kamu zararı, ilgili firmalardan tahsil edilecektir.

Ticaret Bakanlığı, lüks otomobil ithalatlarındaki ihlalleri ortaya çıkararak haksız rekabeti engellemeye yönelik çalışmalarına devam edeceğini ve kamu maliyesinin haklarını koruma konusundaki kararlılığını sürdüreceğini belirtti.