Manisa Haberleri

Lojman cinayetinde komiser yardımcısına ağırlaştırılmış müebbet talebi

Manisa’nın Demirci ilçesinde, güzellik salonu işletmecisi 27 yaşındaki Yeşim Akbaş’ın polis lojmanında hayatını kaybetmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu bulunan 28 yaşındaki komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız aleyhine ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. İddianamede, Yeşim Akbaş’ın intihar etmiş olmasının doğal akışa aykırı olduğu ve delillerin incelenmesi sonucunda Yıldız tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Detaylı soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, olayın detaylarına ve delillerin değerlendirmesine odaklanıldı. Olay yerinde bulunan silah, mermi çekirdeği, Yıldız’ın üzerindeki kıyafetlerdeki atış artığı gibi önemli deliller inceleniyor ve bu delillerin intihar senaryosuna uymadığı vurgulandı.

Şiddet uygulamış

Ayrıca, Yeşim Akbaş’ın daha önceki dönemde eski eşi Meryem Emir’e yönelik şiddet olayları iddianamede yer aldı. Meryem Emir’in, Yıldız’ın şiddet uyguladığına dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) verdiği dilekçe ve polise verdiği ifadeye de iddianamede atıfta bulunuldu.

Doğan Can Yıldız’a yöneltilen suçlamalar arasında “kadına karşı kasten öldürme” ve “kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” bulunuyor. Bu suçlamalarla ilgili olarak Yıldız’ın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Soruşturmanın tamamlanmasıyla kabul edilen iddianame, Salihli Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirilecek. Doğan Can Yıldız’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.