Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru kılavuzu paylaşıldı!

Sağlık Bakanlığı’nın paylaşmış olduğu duyurular çok yakından takip ediliyor. Bakanlığın personel alım kılavuzunu 1 Şubat 2024 itibari ile birlikte ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.

Bakanla yeni bir alım yapacağını gördü. Alımla ilgili tüm detaylar netleşti. İşte tüm detaylar…

Başvuru şartları açıklandı

Sağlık Bakanlığı bünyesi içerisinde 2024 yılı için 35.000’e yakın personel alımı yapacağını paylaşmıştı. Bu alımlar için branşlar henüz paylaşılmadı. Branş dağılımı ÖSYM’nin paylaşmış olduğu kılavuz ile birlikte yayınlanacak. Sözleşmeli pozisyona başvurmak isteyen adayların bazı şartları taşıması gerektiği belirtilmişti. Geçen yıl yapılmış onun alımlar ile benzer şartların bu yılda geçerli olacağı paylaşıldı. Adaylar konuyla ilgili araştırmalarını sürdürürken yayınlanan haberler çok yakından takip ediliyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere yeni personeller alacağını paylaşmıştı. Henüz bu alımlar ile ilgili başvuru şartlarının paylaşılmaması gündeme geldi. Geçen yıl yapılmış olan alımlar ile ilgili kılavuzun içerisinde bulunan başvuru şartları açıklandı. Başvuru şartları şu şekilde:

  • Devlet memurları kanunu kapsamındaki 48. madde içerisindeki niteliklerin taşınması gerekecek
  • İstenilen KPSS puanlarının tercih kılavuzunda belirtilmiş olan sözleşmeli pozisyonlar adına alınması
  • Sosyal güvenlik kurumu üzerinden emekli aylığı 65 yaşını dolduranlar için göreve başvuru geçersiz sayılacak
  • Başvuru genel şartlarına uygun bulunmayan adaylar yerleştirilmiş oldukları sözleşmeli pozisyonları niteliklerine taşımamaları halinde bu ilana başvuru yapamayacak
  • Askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekecek

35.000 personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı bünyesi içerisinde yapılan alımlara bir yenisini daha eklenecek. Bakanlığın ilerleyen aylarda 35.000’e yakın personel alacağı paylaşılmıştı. Diğer sağlık birimleri üzerine başvuru yapılması da söz konusu olacak. İlerleyen günlerde yayınlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 35.000’e yakın sözleşmeli sağlık personeli alınacağı paylaşılmıştı. Alım ile ilgili kılavuz kapsamında detaylar araştırılıyor. Toplamda 10.000’e yakın hemşire, 2000’e yakın ebe ve 7000’e yakın sağlık teknikerinin alınması gündeme geldi. Tercih kılavuzunu ÖSYM’nin web sitesi üzerinden ilanın yayınlanmasının ardından tercihler kılavuzda belirtilmiş olan tarihler arasında gerçekleştirilecek. Duyurular bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM’nin web sitesi üzerinden takip edilecek. Yaklaşık 40.000’e yakın kadro kapsamındaki sözleşmeli sağlık personelleri pozisyonu ile ilgili mart ayı içerisinde ilanların açıklanarak yapılacağı belirtildi.