EkonomiGündem

PTT’den Deprem Bölgesinde Geçerli 3 Aylık İndirim Kampanyası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Genel Müdürlüğünün deprem bölgesindeki gönderilerde 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında yüzde 30 indirim kampanyası başlattığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun konuyla alakalı açıklamaları bulunuyor. Bu konuyla ilgili detaylar haberimizde…

Ulaştırma Bakanı Kampanyaya İlişkin Açıklama Yaptı

Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki hayatın tekrar canlandırılması isteniyor. O günden itibaren yaşanan ekonomik anlamda sıkıntılar hızlı bir şekilde giderilmeye çalışılıyor. Bu illerin ülke ekonomisine kazandırılmasına katkı sağlamak adına PTT Genel Müdürlüğü ile beraber yeni kampanya başlattıklarını duyurdu. Bu konu ile ilgili Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Deprem bölgesine yapılan her yardım bir umut anlayışı ile 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa şehirlerimiz çıkışlı ve varışlı gönderilere güncel tarife üzerinden yüzde 30 oranında indirim uyguluyoruz.”

Deprem Bölgesine 43 Bin 350 Adet Yardım Kolisi Ücretsiz Olarak Taşındı

Bakanlık tarafından bu konuyla alakalı yapılan yazılı açıklamalara göre Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 6 Şubat 2023’te yaşanmış olan depremlerin ardından deprem anında itibaren depremzede vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarının her anında ve modunda yanında olduklarını ifade etti. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu depremin olduğu günden itibaren PTT Genel Müdürlüğü eliyle yurt içi ve yurt dışından gelen tamı tamına 43 Bin 350 adet yardım kolisinin ücretsiz olarak deprem bölgesine ulaştırıldığını belirtti.

Yapılan açıklamalarda bölgenin ticaretini tekrardan canlandırarak deprem bölgesinin kalkınabilmesi adına destek sağlamayı amaçlayan kampanya ile depremzede vatandaşların ihtiyaç duydukları tüm ihtiyaçlarına daha da kolay ulaşmasını sağlayacak “Böylelikle maddi manevi kayıplar yaşayan depremzedelere destek olunacak.” açıklamaları yer aldı. Ayrıca bununla beraber bakanlık tarafından depremlerin ardından 11 şehirde kalıcı olacak konutların inşaat sürecinde ve ulaşım tarafından meydana gelen hasarların giderilmesi adına büyük bir çalışma içinde bulunduklarını söyledi.