EkonomiGündem

Milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyesinde: Banka hesaplarına zamlı ödeme yapılacak!

Emekli vatandaşların merak ettiği konuyla ilgili açıklama geldi. Emekliye verilen bayram ikramiyesiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklileri sevindirecek bir açıklamada bulundu.

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesinin ne kadar yatacağını merakla bekliyor. Emekli maaş zammının ardından bu kez gözler emekli bayram ikramiyesine çevrildi. Emekli bayram ikramiyesine ilişkin açıklamada bulunan Bakan Işıkhan, ‘2Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız. 950 bin EYT’li tekrar çalışma hayatına döndü. 2024’ün sonunda emekli sayısı 16 milyon 400 bin olacak.” dedi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR YATACAK?

Milyonlarca emekli tarafından bayram ikramiyesinin ne kadar yatacağı merak edilmeye başladı. Bu yıl emekli bayram ikramiyesine yüksek zam geleceği öngörülüyor. Emekli ikramiyesinin 5 bin liraya yükseltilmesi ile ilgili iddia kulisleri hareketlendirdi. Milyonların gözü kulağı ikramiyeleriyle ilgili açıklanacak karara çevrildi.

‘2024’Ü EMEKLİLER YILI İLAN EDİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günler de emekli maaşlarına yapılan zam kararını açıklarken “2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz” ifadelerini kullanması emekli ikramiyesi ile ilgili beklentileri daha da yükseltti.