Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de çocuğu olan aileler dikkat: Ücretsiz olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi duyuruda bulundu. İzmir’de çocuklar için tiyatro oyunu sahnelenecek. İlk kez izleyiciyle buluşacak olan oyunun 11 Şubat’ta sahneleneceği bildirildi. Oyunun prömiyerinde İzmir Şehir Tiyatroları çocukları ücretsiz ağırlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), üçüncü sezonunda repertuvarına yeni bir çocuk oyunu daha ekliyor. “Dikkat Nine Çıkabilir!” ilk defa sahnelenecek. Oyun, seyircilerle buluşmak üzere gün sayıyor. İlk kez seyirciyle buluşacak olan oyun, 11 Şubat Pazar günü İzBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Oyunun dramaturgu Halil Ünsal, oyuncu ve seyirciyi masal anlatıcısı olan bir ninenin hikayesiyle buluşturmak istediklerini belirterek, “Umarız ki çocuklarımızla güzel vakit geçireceğimiz oyunlarda buluşuruz” dedi.

Ödülü sonsuza dek hatırlanmak olan bir masal anlatma yarışmasına hazırlanan Nine’nin hikayesini konu alan bu anlatı tiyatrosunun yazar ve yönetmenliğini Ceren Demirel yapıyor. Oyunda Nine karakterini Elçin Erdem canlandırırken, Torun karakterine ise Mustafa Can Yılmaz hayat veriyor. 11 Şubat’ta izleyicisiyle buluşacak oyunun sahne tasarımını Anıl Işık, kostüm tasarımını Deniz Bilgili, ışık tasarımını Kaan Burmaoğlu yapıyor.

ÜCRETSİZ OLACAK

Oyunun prömiyerinde İzmir Şehir Tiyatroları çocukları ücretsiz ağırlayacak. 11 Şubat’taki gösterime özel QR kodlar “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden alınabilecek. “Dikkat Nine Çıkabilir!” gelecek günlerde İzBBŞT sahnelerinde, çocuklarla bir araya gelmeye devam edecek.