Genel

2024 yılı için fitre bedeli belirlendi! Diyanet duyuru yaptı!

2024 yılına girilmesi ile birlikte merak edilen konu başlıklarından biri de fitre tutarı da. Diyanet konuyla ilgili açıklamalarını paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Yüksek Kurulu 2024 yılı adına fitre bedeli 130 TL olarak belirledi. Konuyla ilgili açıklamalar yapıldı. İşte açıklamalar…

Din işleri yüksek kurulu paylaştı

2024 yılı için filtre tutara vatandaşlar tarafından araştırmaya başlanmıştı. Din işleri Yüksek Kurulu 2024 yılı adına bu tutarın belirlendiğini paylaştı. 2024 yılına fitre bedeli 130 TL olarak belirlendi. Din İşleri Kurulu’nun yapmış olduğu açıklama kapsamında profesör doktor Abdurahman Haçkalı Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilmiş olan toplantı kapsamında 2024 yılı ramazan fitre miktarının belirlenmesi konusunda görüşüldü aktarıldı. Toplantı sonrası alınmış olan kararlar tek tek açıklandı.

Fitre tutarları açıklandı

Türkiye’deki Müslüman vatandaşların merakla beklemiş olduğu fitre bedeli geçtiğimiz günlerde açıklandı. Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yapmış olduğu açıklama kapsamında profesör doktor Abdurahman Haçkalı başkanlığı üzerinde bir toplantı yapıldı. Toplantı sonucunda 2024 yılı adına ramazan ayı fitre miktarının belirlendiğini dile getirildi. Toplantı sonrası ise alınan kararlar tek tek aktarıldı.

Toplantı sonrası konuyla ilgili hadisi şeriflerin, mevcut sosyoekonomik hayat şartları ve de bir kişinin günlük gıda ihtiyacını göz önünde bulundurularak belirlenmiş olduğu, fitre miktarının 2024 yılı ramazan ayı adını 130 TL şeklinde belirlendiği dile getirildi. Belirtilmiş olan tutarın nakit şekilde verilebileceği mümkün olduğu gibi gıda ve benzeri maddelerin aynı oranda verilebileceği de paylaşıldı. Belirtilmiş olan bu tutar ile ilgili aynı zamanda günlük oruç fidye bedelinin de olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra her bir mükellef kişi günlük harcamalara denk düşecek şekilde bir tutarının fitre olarak verebileceği paylaşıldı. Konuyla ilgili açıklamalar vatandaşlar tarafından çok yakından takip edilirken diyanet fitre bedeli de bu şekilde açıkladı.

Fitre tutarları yeni yılın en çok merak edilen konu başlıkları arasında yerini almıştı. Tutarların belirlenmesi ile birlikte vatandaşlar ramazan ayı için hazırlıklar yapmaya başlanmış oldu. Fitre tutarı 130 TL olarak ödenecek.