Gündem

Bankada hesabı olanlar kontrol etmezse, paraları TMSF devredebilir!

Aktif olarak kullanılmayan hesaplarındaki bilinmeyen paralar her an hiç olabilir. Bankada hesabı olanlar kontrol etmezse, aktif olarak kullanılmayan hesaplardaki paralar 31 Mayıs’a kadar alınmazsa eğer TMSF’ye kalacak. Detaylar işte sizlerle...

Bankalar tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte, 15 Mayıs’a kadar 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarda bulunan paraların TMSF’ye aktarılacağı bilgisi verildi. “Peki hangi bankada ne kadar param var nasıl öğrenebilirim?” Diyorsanız konuyla ilgili detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

E-devlet üzerinden sorgulanabilir!

Bankalardan, aktif olarak kullanılmayan hesaplardaki paraları. 31 Mayıs’a kadar çekilmezse eğer, TMSF’ye aktarılacağı bilgisi tek tek gelmeye devam ederken, hangi bankada hesabınızın olduğunuzu öğrenmek ise artık çok kolay, kaç bankada hesabınız olduğunuzu e-devlet üzerinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Vefat eden yakınlarınızın hesaplarını kontrol edin!

Hangi bankada hesabınızın olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız eğer, e-devlet platformu üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Hangi bankada kaç tane hesabınız olduğunu şahsi bilgilerinizle giriş yapmış olduğunuz e-Devlet uygulamasında yer alan arama kısmına “banka sorgulama” yazmanız ve akabinde karşınıza çıkacak olan ekranda konu ile ilgili ifadelerin yer aldığı seçeceğe tıklayarak, hangi bankada hesabınızın olduğu bilgisi sıralı şekilde karşınıza çıkacaktır.

Bankalar tarafından yayınlanan duyurular ile ilgili bilgilendirmede bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, “bu parayı alma ihtimaliniz varsa eğer alın. Yoksa 10 yıl dolan birçok ciddi bedeller de bu şekilde bankada kalabilir. Düşük bedeller de kalabilir. Bankada 1 liranız bile olsa mutlaka peşine düşün. Özellikle de vefat eden yakınlarınızın banka hesaplarını inceleyerek kontrol edin” diyerek açıklama yaptı.

Bankalar tarafından yayınlanan duyurulara aldırış etmeyen vatandaşlar, 7-8 banka hesabı olmasına rağmen bununla ilgilenmediklerini dile getirirken, bazı vatandaşlar ise çalışmadığı tüm bankalardaki hesaplarını kapatarak, ödemelerini aldığı yönünde açıklamalar geldi.

Sizlerde e-Devlet uygulamasına giriş yaparak, hangi bankada hesabınız olduğunu öğrenip, bankalarla iletişime geçerek, bankalarda ne kadar hesabınız var öğrenebilirsiniz. Unutmayın aktif olarak kullanılmayan hesaplardaki paraları 31 Mayıs’a kadar çekilmezse eğer, TMSF’ye aktarılacak