EkonomiGündem

Her haneye 3 bin 500 TL verilecek: PTT’ye gidip paranızı alın!

Devlet tarafından yapılan doğalgaz yardımıyla ilgili gelişmeler merak ediliyor. Dar gelirli ailelere doğalgaz desteği veriliyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan doğalgaz faturası yardımına ne kadar zam geldiği ya da zam gelip gelmediği araştırılıyor. Peki, 2024 doğalgaz yardımı ne kadar olacak?

Ekonomik sıkıntı çeken ailelere yapılan yardımlar arasında doğalgaz desteği de var. Maaşlara yapılan zammın ardından doğalgaz desteğinin artıp artmadığı merak ediliyor. e-Devlet üzerinden yapılan doğalgaz faturası desteği için vatandaşlar PTT’ye faturasını göstererek, destekten yararlanabiliyor. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.