Genel

2024 yılında yaz tatile gidecekler için rezervasyonlar açıldı! Yaz tatili planı olanlar erken davransın!

Yaz tatili için planlar yapılmaya başlandı. Yükselen fiyatlar ile karşılaşmamak adına erken rezervasyon imkanları takip ediliyor.

Oteller erken rezervasyon kapsamı içerisinde indirimle tatil imkanları sunuyorum. Bu yıl erken rezervasyonlar geçen yıl oranla yüzde onluk bir büyüme gösterdi. İşte o rezervasyon fırsatları ile ilgili tüm detaylar…

Erken rezervasyon yapılıyor

Yaz tatili yapmak isteyen vatandaşlar uygun fiyatlı olarak yaz tatili yapabilmek adına erken rezervasyon imkanına başvuruyor. Rezervasyonları erken yapıldığı taktirde indirimli tutarlar müşterilere sunuluyor. Otel sahipleri Rusların dahi erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmaya başladığını belirtti. Erken rezervasyon imkanı pek çok farklı açıdan avantajlı imkanlar sunuyor. Tatil şirketler için avantaj sunarken erken rezervasyon adına kampanyalar devam ediyor. Bu şekilde şirketler adına satışların büyük bir kısmı erkenden satılıyor. Sezondaki stratejiler kış döneminde satılan paketlerde halinde belirleniyor. Tüketici açısından da maddi avantaj sağlanıyor.

Ruslar erken rezervasyon için harekete geçti

Yapılan açıklamaları kapsamında özellikle de Avrupalıların erken rezervasyon oranlarından yararlanıp %30-40 oranında bir indirimi tatil yaptığı paylaşıldı. Eskiden son dakikaya kadar rezervasyon yaptırmayan Rusların dahi artık erken rezervasyon imkanlarından yararlandığı belirtildi. Tatile gelecek olan Rusların yaklaşık yüzde 30’unun erken rezervasyon yaptırdığı açıklandı. Bu sebeple tüketiciler için erken rezervasyon fırsatlarının değerlendirilmesi önerildi.

%15’Lik bir büyüme söz konusu oldu

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği başkanı olarak bilinen Kaan Kavallıoğlu 2024 yılı için ilk verilerin turizm fuarı içinde son derece olumlu yansımaların görüldüğünü paylaştı. Kasım’da Londra’da ocak ayında ise Hollanda’da yapılan turizm fuarlarının 2024 yılı için ortalama yüzde 15-20 bandında bir büyümeye işaret ettiği belirtildi. Erken rezervasyonları büyümeyi destekleyecek talep paralelinde gittiği açıklandı.

Yapılan açıklamalarda erken rezervasyon talepleri içinde en çok tercih edilen bölgelerin Bodrum, Marmaris, Antalya, Kuşadası ve Kıbrıs olduğunu dile getirdi. Geçen yıla kıyasla erken rezervasyon oranında ise yüzde 30 oranında bir artışın söz konusu olduğu belirtildi.

Turistlerin erken rezervasyon yapmaları ile birlikte bu oran artış gösterdi.