İzmir HaberleriPolitika

CHP’li Aday Kınay: Mücadelemiz Karabağlar’da sürecek

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, seçim çalışmalarına EGE TV molası verdi. EGE TV mikrofonuna konuşan CHP Karabağlar Adayı Kınay, "Mücadelemiz Karabağlar'da sürecek" mesajını verdi.

EGE HABER ÖZEL/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bozyaka esnafını ziyaret etti. Seçim çalışmalarını hızla sürdüren CHP’li Aday Kınay, EGE TV mikrofonuna konuştu. Sahadaki etkiye ve seçim çalışmalarının nasıl ilerlediğine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Kınay, “Aslında bizim yolculuğumuz çok uzun bir yolculuk. Hep beraber kentin dört bir yanında mücadeleler ettik. Acıları ama aynı zamanda güzellikleri de paylaştık. Şimdi Karabağlar’da büyütmek için yeni yollar açıyoruz. Benim için çok keyifli… Karabağlar’la kucaklaştığımız, her bir insanıyla tek tek tanıştığımız bir yolculuğun içerisinde… Karabağlar’da daha çok karşılaşacağız, sokakta olacağız” sözlerini kaydetti.

“BUNU ELEŞTİRİ OLARAK GÖRMÜYORUM”

Bornova’dan aday adayı olmasıyla ilgili gelen eleştiriler hakkındaki sorumuza Kınay, “Bunu bir eleştiri olarak görmüyorum. Çünkü biz  yaptığımız mesleki ve toplumsal mücadelemizi sadece İzmir’in her köşesinde değil, ülkemizin her köşesinde yürüttük. Tüm birikimimizi, liyakatimizi, emeğimizi herkes için ortaya koymaya çalıştık.  Bu süreçlerin içerisinde ben nerede oturduğumu, nereli olduğumu hiçbir zaman paylaşmadım. Çünkü isimlerimizin dışında amaçlarımızın mücadelesiydi. Belediye başkanlığıyla ilgili de yıllardır kente dair, hayata dair söylediklerimizi hayata geçirmek adına Bornova’da yaşadığım için, ikametim orada olduğu için oradan adaylık başvurumu yaptım. Hatta çocuğu dostumuz, arkadaşlarımız “Neden Bornova?” diye sorular sorduğunda da aynı şeyi söylemiştim. Ama partimizin son değerlendirmesiyle Karabağlar’da görevlendirildim. Ben de bu anlamda tüm çabamı başta Karabağlar olmak üzere İzmir’in her yerinde bu mücadeleyi büyüteceğim” diye konuştu.

“YILLARDIR ANLATTIKLARIMIZI UYGULAMA VAKTİ”

Bir çevre mühendisi olarak başta İzmir olmak üzere bir kentin nasıl planlanması gerektiği ve planlanan kentlerde nasıl yaşanması gerektiğine dair çok açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan Kınay, “Karabağlar’da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Ama kentsel dönüşümü sadece mekansal değil, yaşamıyla beraber gerçekleştireceğiz. Karabağlar’ın her köşesinde gerçekleştirebilecek bir yönetime bir anlayışa sahibiz. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliğiyle beraber üç dönemdir devam eden çalışmaları bizler daha da ileriye götüreceğiz. Halktan yana, yerinde, refahını da herkesin paylaştığı bir Karabağlar’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin de toplumcu belediyecilik anlayışını da birlikte yürütecek, İzmir’de Karabağlar’da başlayacak dönüşümle beraber Türkiye’deki değişimi de hep beraber sağlayacağız” dedi.