Gündem

Manisa dahil 4 ilde tefecilik operasyonu: İki çete çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kafes-38” adı altında düzenlenen operasyonla ilgili olarak dört ilde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildiğini ve bu operasyon sonucunda Balıkesir ve Tekirdağ’da faaliyet gösteren iki organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında elebaşları Cengiz Güven ve Nevzat Halitoğlu olan suç örgütlerine yönelik olarak 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonun, Cumhuriyet başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Balıkesir, Burdur, Manisa ve Tekirdağ İl Jandarma komutanlıkları tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Operasyonun, “tefecilik, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi suçlara yönelik olduğu ve özellikle ekonomik yönden zor durumda olan vatandaşlara faizle borç para vererek yüksek faiz talep etmek suretiyle suç işlendiğini belirtti.

58 milyonluk tedbir

Yerlikaya, suç örgütlerinin borcunu ödeyemeyen vatandaşların mal varlıklarına tehdit, baskı ve şiddet uygulayarak el koyduklarını, ayrıca uyuşturucu ticareti ve silah kaçakçılığı gibi faaliyetlerde bulunduklarının tespit edildiğini açıkladı. Operasyon sonucunda elde edilen mal varlıklarına ilişkin olarak 58 milyon lira değerinde tedbir kararı uygulanması için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. Operasyonlar neticesinde ise 312 senet, 5 çek, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve önemli miktarda para, tapu, silah ve mühimmata el konulduğu belirtildi.