İzmir HaberleriPolitika

Soyer’den Genel Başkan Özel’in teklifine ret!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in daveti üzerine Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine yapılan teklifi ret ettiğini duyurdu.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisi tarafından bu dönem için yeniden aday gösterilmemişti. Bunun üzerine İzmir kamuoyu Başkan Soyer’in alacağı kararı merakla beklerken sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Soyer’i görüşmek üzere Genel Merkeze davet etti. Bu davet kulisleri hareketlendirdi. İzmir Büyükşehir Adayı değişiyor mu söylemlerine neden oldu. Ancak, dün gerçekleşen o çok özel görüşmede neler yaşandığını Tunç Soyer bizzat kendisi açıkladı. Soyer, sosyal medya hesabında Genel Başkan Özgür Özel’in genel merkezde kendisi ile çalışma talebine ‘teşekkür ederek’ ret cevabı verdiğini açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

“Genel Başkanımız Özgür Özel’in daveti ile Ankara’da görüştük. İzmir ve İzmir’deki yerel seçimle ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim.
Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim.
İzmir’in ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim.”