Ekonomi

Emekliye 5.250 ek ödeme listesi çıktı! En düşük maaş alan SSK, Bağ-Kur’luya 2 si 1 arada maaş oluştu

Son dönemlerde emekli maaşlarına yapılan zamlı ödemelerin ardından bununla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Emeklilere verilen ikramiyelerin arttırılmasıyla ilgili yeni çalışmalar yapılmakta. Hükümet tarafından emeklilerin refahını arttırmak amacıyla çalışmalara başlandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ek zam farklarını alıyorlar. Bunun ardından temmuz ayında maaşlarda yeni bir artış daha bekleniyor. İlk 6 aylık dönemdeki enflasyon oranı, maaşlara yansıtılacak. Bu sayede emeklilerin maaşları güncellenmiş olacak. Bununla birlikte emekli ikramiyeleri ve promosyon gibi ek ödemeler de merak konusu oldu.

Artışın ardında yeni düzenlemeler de yapılıyor.

Emekliler için şu anda ikramiyelerinin artırılması yönünde çalışmalar başlatıldı. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde yapılacak düzenlemeler arasında 3600 ek gösterge düzenlemesi, ev kadınlarına yapılan sosyal güvence ve prim desteği ile birlikte küçük esnaf için Bağ-Kur primlerinin de 9 binden 7.200 güne düşürülmesi de bekleniyor.

Çift ikramiye almak için Mart ayına kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Bu yıl emekli olan kişilerin içine yeni emekli olacak 400 bin EYT’ linin daha katılması bekleniyor. Bu konuda bayram ikramiyesinde dilekçenin erilme tarihi belirleyici olacak. Mart ayının sonuna kadar emekli olmak için başvuruda bulunanlar bu yıl çift ikramiye almış olacaklar.

16 milyona yakın emeklinin yeni gündeminde şu an ikramiye var. Bu yıl ilk Nisan ayında verilecek bayram ikramiyelerinde ödeme zamanı yaklaşırken, verilecek olan tutarda artışa gidilmesi gündeme geldi. Halen daha 2 bin lira olan emeklilerin bayram ikramiyesi, eğer Ocak ayı zam oranı yansıtılırsa 3 bin liraya, bu tutar geçen yıl verilen 100’üncü yıl ikramiyesiyle eşitlenirse 5 bin liraya yükselmiş olacak. Emekliler şu anki durumda her 2 bayramda toplamda 4 bin lira alırken, bu tutar yapılan artış tahminlerine göre 6 bin ile 10 bin lira aralığına çıkmış olacak. İkramiye tutarındaki artış yapılan tahminlere göre yüzde 49.25 ile yüzde 150 arasında bekleniyor.