İzmir HaberleriPolitika

Demokrat Parti İzmir’e Burcu Bostancıoğlu’nu aday gösterdi

Demokrat Parti (DP) de İzmir'de aday çıkardı. Bu kapsamda İzmir'e gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burcu Bostancıoğlu'nu tanıttı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Burcu Bostancıoğlu, Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Bostancıoğlu’nun adaylığını DP Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmir’e gelerek ilan etti.

Aday tanıtım toplantısında konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bir devr-i sabık muamelesinin uygulandığı böylesi bir dönemde bu yerel seçimlerin uzun bir dönem seçim olmayacağı anlayışı içinde ortaya çıkaracağı neticeler, içinde nefes alıp vereceğimiz siyasi toplumsal iklimi de belirleyici olacaktır. O açıdan demokrat İzmir olarak tarif ettiğimiz, Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi her vasfıyla temsil eden İzmir’imizde DP olarak da bizler geçmişte olduğu gibi bugün de milletimize temel bir alternatif olmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugün bu vesileyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı sizlerle buluşturuyoruz. Devamında da kademe kademe adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz. Yerel seçimler çok kıymetli, artık insanımızın bir birey olarak adımımızı sokağa attığımızdan itibaren yerel yönetimlerle karşı karşıyayız. Sadece birinci derece belediyecilik hizmetleri değil, onun ötesinde artık belediyeler; mahalin, ilçelerin, beldelerin, şehirlerin, büyükşehirlerin sadece bugününü değil yarınını da kucaklayacak bir vizyonla buluşturma mecburiyetimiz var” sözlerini kaydetti.

“İzmir’deki siyasal iklim değişikliği Türkiye’de de olacaktır”

DP Genel Başkanı Uysal konuşmasının devamında, “Türkiye’nin bu anlamda artık dünya ile rekabet içinde tarih milletlerin yarışıdır deriz. Bu yarışta millet olarak var olacağız ama bu yarış şehirlerin de yarışıdır, üniversitelerinde yarışıdır, bireylerin de yarışıdır. hızla değişen dünyada bu anlamda yerel yönetimlerin o şehrin gelişimine çok önemli katkılar sağladığını biliyoruz. İzmir’in tarihsel kimliği, demokrat kimliği elbette çok çok önemli ama geçmişle mukayese ettiğimizde kademe kademe gücünü yitirdiğimizi de hepimiz biliyoruz. O açıdan biz de kendi çizgimiz ve pozitif siyaset anlayışımızla beraber kendi söyleyecek sözü olanların kendisidir. Bizler de Demokrat Parti olarak kendimizi anlatacağız. Bugün Türkiye’de siyasetin siyahla beyaz arasına sıkıştığı bir iklimde maalesef tezi olan bir siyaset anlayışı siyasetimize hakim değil. Daha çok karşıtlık üzerinde ve soğuk savaş döneminin psikolojisi içerisinde mesafenin açıldığı o karşıtlık değerler üzerinde siyasetle beraber milletimizin gerçek gündemi konuşulamaz halde, pek çok sosyal kesimin hali ülkenin gündemine gelemez halde, yerelin tartışılması gereken meseleler de kamuoyunun kantarına çıkarak bir şuur sıçramasına vesile olması gerekirken o tartışmaları da yapamıyoruz. Bizim İzmir’de en önemli amacımız buna hizmet edebilmektir. Öncelik sıralamasını İzmir’e alarak bir tartışma ve rekabetin anlayışı içinde olacağız. Ege’nin evladı olarak bizim yönümüz İzmir’e dönüktür. İzmir’de siyasal iklim değişikliğine Türkiye gidecektir. Bu anlamda İzmir’in ortaya koyacağı irade bizim için önemlidir. İzmir’de hiçbir vatandaşın oyu birilerin cebinde garanti değildir” mesajını verdi.

 “Tarihin bize yüklediği vizyondan asla vazgeçmeyiz”

DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burcu Bostancıoğlu ise toplantıda şu şekilde konuştu:

“Bir İzmir kadını olarak Türkiye Cumhuriyet’inin 100’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şehirlerden biri olan İzmir’de Demokrat Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım. Kadınların seçme ve seçimle hakkı kazanmasının bir medeniyet meselesi olduğunu gösteren, Türkiye’de ve dünyada kadın hakları konusunda önemli bir dönüm noktası yaratan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarım. Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında bir kadın siyasetçi olarak büyükşehir adayı olmak büyük onur ve sorumluluktur. İzmir kadın dostu bir şehirdir. İzmir cumhuriyet kurulurken Anadolu’ya model olarak bir şehir olarak misyon yüklenmiştir. Zaman zaman bundan rahatsız olanlar şehrimizi gavur olarak nitelemiştir. Oysa İzmir herkese ana kucağı olmuştur. İzmir herkesi bağrına basmıştır. İzmirliler olarak tarihin bize yüklemiş olduğu misyondan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Dr. Burcu Bostancıoğlu kimdir?

Dr. Burcu Bostancıoğlu 18.08.1980 yılında İzmir Karşıyaka’da doğdu.

Üç kuşak İzmirli olan Bostancıoğlu İlkokul, ortaokul, lise öğrenimini Karşıyaka’da tamamladı.

Lisans ve Yüksek Lisansını İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde, Doktorasının da İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamlamıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Dr. Burcu Bostancıoğlu Türkiye’nin ve dünyanın en büyük problemlerinden biri olan Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda çalışmalar yürütmüş İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde “Sanat Terapisi” alanında Türkiye’de madde bağımlılığında ilaçsız tedavi yönteminin kullanılması üzerine Doktora programını bitirip (Ph.D) unvanını almıştır.

Dr. Burcu Bostancıoğlu 2014 yılında İzmir’in Konak ilçesinde kurulan “ Bir Hayata Dokun Derneği “ kurucu başkanıdır. Bostancıoğlu, alanı olan Madde Bağımlılığı ile mücadele konusunda İzmir’de birçok projeye gönüllü olarak hizmet etmiştir. Bostancıoğlu, 2017-2023 yılları arası Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İzmir Denetimli Serbestlik ve Bir Hayata Dokun Derneği işbirliği ile Denetimli Serbestlik kapsamında olan kişilere gönüllü “Sanat Terapisi Rehabilitasyon programları” vermiştir.

Bir Hayata Dokun Derneği ve İş -Kur destekli doğudan batıya göç etmiş ev hanımlarına yönelik uluslararası sertifika programı kapsamında İzmir’de 50 kadına ev ekonomisine katkı sağlayabilecekleri eğitimleri almalarını sağlamıştır.

Uluslararası proje yazma uzmanı olan Dr. Burcu Bostancıoğlu, 2017- yılında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mali Destek programına yazdığı “ Bir Umut Ol “ projesiyle 15-25 yaş arası maddeye bulaşmış ve risk grubu olarak nitelendirilen gençlerin topluma geri kazandırılması adına proje koordinatörü olarak gençlere ön muhasebe eğitimi, beden dili eğitimi ve sosyal uyum eğitimleri sonucunda iş imkanları oluşturulmuş ve gençler topluma geri kazandırılmıştır.

2020- yılında İçişleri Bakanlığına yazdığı “Sıfır Kayıp” projesiyle 15-25 yaş arası Denetimli Serbestlik yükümlüsü gençlere mesleki eğitimler verilip iş imkanları sağlanarak gençlerin topluma entegre olması ve yaşamın içerisinde yer almalarına imkân tanınmıştır.

2019 yılında İzmir Konak Belediyesi’nde Meclis üyesi olarak göreve başlayan Dr. Burcu Bostancıoğlu Türkiye’de ilk kez bir belediyede Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu’nun kurucusudur. Meclis üyeliği döneminde İzmir’in Tepecik bölgesinde Bakanlık projesi işbirliği ile İzmir’de ilk kez Madde Bağımlılığı ile Mücadele “Gençlik Merkezi” kurucusudur.