Gündem

Maden ocağında toprak kayması: Toprak altında kalan işçiler var!

Erzincan’da altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucunda çok sayıda işçinin toprak altında kalmış olabileceği düşünülüyor. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan açıklama geldi.

TOPRAK KAYMASI MEYDANA GELDİ

Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu olayla ilgili şu bilgileri aktardı:

Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan’dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil.

9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malesef saat 14 sıralarında bir göçük. Maden işlemesinden dolayı dışarı çıkarılan toprağın kayması sonucu meydana geldi. Olayın ilk anından itibaren Valimiz olay yerine intikal etti. Şu anda dört bir yanda çalışan var. Tam bir seferberlik ruhuyla toprağın altında kaldığı belirtilen vatandaşlarımızı kurtarmak için gayret gösteriyoruz. Sayım yapıldığında 9 çalışana ulaşılamadı. Kardeşlerimize erişmek için zamanla yarışıyoruz.” dedi.