Personel Alımı

Bakanlıktan iş ilanı geldi! İş arayanlara müjde!!

Bakanlık tarafından yayınlanan iş ilanına göre işsizlere büyü müjde gelecek gibi görünüyor. 2024 yılına girmemiz ile kamu personel alımları hızla devam ediyor. Bakanlık yeni alacak olukları personel adedini açıkladıktan sonra, bakanlık keseyi sonuna kadar açtı gibi ifadeler de kullanıldı.

Bakanlığın yayınladığı iş ilanına göre birçok bölümde personel alınacağı bilgisi de veriliyor. Bakanlık alacağı personellerden bir kısım için 54 bin TL ödeneceğini de açıkladı. Ödenecek maaşı duyan ve iş arayan vatandaşlar hızla başvuru bölümüne koştu. İşte tüm detaylar…

Başvuru işlemleri nasıl yapılabilir?

Son zamanlarda iyice popülerlik kazanan bedelli askerlik ile ilgili verilen ücretlerine gelen zamların sonrasında  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), buradan elde edilen gelirle yeni personel alımında bulunabiliyor..

Milli Savunma Bakanlığının açıklamalarında, 54 bin TL gibi bir maaş ile sözleşmeli er ve erbaş alımı hakkında iş ilanı yayınladığı da söylendi. Özellikle  de yeni mezun olmuş olan gençlerin ilgisini çekmekte olan iş ilanı için başvuru şartları araştırma konusu olmasının ardından şartlar açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığına göre  sözleşmeli asker alımına ilişkin iş başvuruların ilk bölümünde  resmi er internet sitesi ya da e-Devlet sistemine giriş ile bu bölüm üzerinden eğitim, iletişim, askerlik gibi bilgiler doldurulduktan sonra yapılabileceğini de duyurdu.

HalkTV’de bulunan haber programında  yer alan bir habere göre, başvurularda aynı zamanda aday olmak isteyenler, tercihlerini ilk öncelik  olarak sıralarına göre yapabilecekler.  İş ilanı ile ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığımız 2024 yılına ait olan Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzunu da paylaştığı duyuruldu.

Peki başvuru için şartlar neler olacak?

Başvurularını yapacak olan adayların en az öğretim düzeyi ilköğretim mezunu olabilmesi, askerliğini ise erbaş ya da er  rütbeleri ile tamamlaması ve 2024 yılı Ocak ayının ilk günü itibari ile 25 yaşını henüz bitirmemiş olması şartları arananlar arasından yerini aldı.

Başvuru yapmak isteyenler askerliğine başlamayan ya da tamamlamayan kişilerin ise 1 Ocak tarihi itibari ile  20 yaşını doldurmuş olması ve 25 yaşını doldurmamış olması şartlar içinde dikkat çekici bir hal alıyor. 2024 yılında maaş zamlarına yapılan ek zamlar doğrultusunda ise en düşük olan  sözleşmeli er maaşı ise en düşük olarak 34 bin 200 TL iken, en yüksek olan maaş ise  53 bin 900 TL olarak belirlendiği açıklandı.