İzmir HaberleriPolitika

İYİ Parti’den Seferihisar’da Hamit Nişancı sürprizi

İYİ Parti'nin yerel seçimler için Seferihisar'da geçmiş dönem AK Parti Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı'yı aday göstereceği öğrenildi. Nişancı'nın adaylığının İYİ Parti tarafından yarın resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Seferihisar’da dengeler değişebilir: İYİ Parti’den güçlü aday 31 Mart yerel seçimleri için siyasi partilerin hazırlıkları aralıksız sürerken Seferihisar’da öneli bir gelişme yaşandı. İlçe kulislerinde konuşulan iddialara göre İYİ Parti’nin Seferihisar Belediye Başkanlığı’na geçmiş dönemde AK Parti’den Seferihisar Belediye Başkanlığı yapan Hamit Nişancı’yı aday göstereceği öğrenildi.

İYİ Parti İzmir’de 30 ilçeden 25 adayını açıklarken söz konusu iddiaya ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, Nişancı’nın adaylığının İYİ Parti tarafından yarın resmi olarak açıklanması bekleniyor.

İlçede yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde güçlü bir siyasi figür olması ve ilçe tarafından çok sevilen ve tanınan bir kişi olması sebebiyle Nişancı’nın İYİ Parti adayı olarak Seferihisar’da dengeleri değiştirebileceği ön görülüyor.

Hamit Nişancı Kimdir ?

Hamit Nişancı 1 Ekim 1972 yılında Seferihisar doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Seferihisar’da tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

1999-2009 yılları arasında Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptı.  Hamit Nişancı, 1999 yılında seçildiğinde “Türkiye’nin en genç belediye başkanı” unvanını almıştı.

Evli ve bir çocuk sahibi olan Nişancı, Seferihisar’da tarım, inşaat ve turizm alanlarında faaliyet gösteren bir firmada yöneticilik yapıyor.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Seferihisar Belediye Başkan adayı olmuştu.