Magazin

Hülya Avşar’a sahte imza şoku: Postacı 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı

Hülya Avşar’a ait ödeme emirli icra tebligatını kızı Zehra Çilingiroğlu’na teslim ettiği halde, Çilingiroğlu yerine imza atan PTT taşeronu İbrahim K., “resmi belgede sahtecilik” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 Temmuz 2023 tarihinde Hülya Avşar, banka hesaplarına haciz konulmasıyla kendisine ait bir icra dosyası olduğunu öğrendi. Avşar’ın yaptığı araştırmada, tebligatın kızı Zehra Çilingiroğlu’na teslim edildiği ancak imzanın Çilingiroğlu’na ait olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ifade veren sanık İbrahim K., tebligatı Çilingiroğlu’na teslim ettiğini ve telaştan imza almayı unuttuğunu savundu. K., daha önce de Avşar’a tebligat yaptığı ve bir keresinde tebligatı almadığı için muhtara bıraktığını da söyledi.

Bilirkişi raporu ne dedi?

Tebligatın üzerinde teslim alan olarak yer alan Zehra Çilingiroğlu isimli ile imzanın incelenmesi için alınan bilirkişi raporu da dosyaya eklendi. Raporda isim ve imzanın Zehra Çilingiroğlu’na ait olmadığı tamamıyla sanık İbrahim K.’nın elinden olduğu tespit edildi.

Karar

Esas hakkında mütalaasını sunan savcı, sanığın üzerine atılı suçu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık İbrahim K.’yı “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki davranışları göz önüne alınarak ceza 1 yıl 8 aya indirildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen sanık, 5 yıl içinde herhangi bir suç işlemezse hakkındaki dava düşecek.

Avşar’ın avukatından açıklama

Hülya Avşar ve Zehra Çilingiroğlu’nun avukatı ise sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek, “Sanığın eyleminden dolayı müvekkillerim 600 bin TL’lik teminat senedi vermişlerdir. Mallarına haciz gelmiş maddi ve manevi olarak zor günler geçirmişlerdir” diyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Dava hakkında kamuoyunun tepkisi

Duruşma ve mahkemenin kararı kamuoyunda büyük ilgi gördü. Birçok kişi, sosyal medya platformlarında sanığın cezalandırılmasını ve Avşar’ın yaşadığı mağduriyetin giderilmesini talep etti.