Ekonomi

Kadın girişimcilere yönelik olarak 650 bin Türk Lirası faizsiz destek veriliyor: yararlanmak için şartlar nedir?

Halkbank kadınlara yönelik olarak yeni bir kampanya gerçekleştirdi. Kadın girişimcilere yönelik olarak 650 bin Türk Lirasına kadar faizsiz kredi imkanı sundu.

Halkbank kadın girişimcilere yönelik olarak özel bir kredi kampanyası gerçekleştirdi. Bu duruma göre en az 300 bin Türk Lirası en çok ise 650 bin Türk Lirasına kadar faizsiz kredi imkanı sağladı. Bu fırsat genç girişimler açısından kaçırılmayacak bir teklif. KOSGEB uygulamalı olan Girişimcilik Eğitimlerini başarılı bir şekilde bitiren ve 35 yaşın altında bulunan herkes bankalardan 300 bin Türk Lirasına kadar kredi kullanabilecek. Alınan bu kredi iş kurulması ya da geliştirilmesi açısından kullanılacak. Bu krediye bankanın resmi internet sayfasından başvuru gerçekleştirmesi gerekli oluyor. 35 yaş sınırıyla kadınlara yönelik olarak özel bir destek sunuyor.

Halkbank kredi fırsatları

Esnaf ve sanatkarlar açısından faizsiz kredi imkanı sunan Halkbank, kredilerden yararlanmak isteyenlerin hangi şartları taşıması gerektiklerini duyurdu. Bu duruma göre faizsiz kredi almaları açısından bazı koşulları sağlaması gereklidir. Bu şartlar;

  • En az 1 senelik ustalık belgesi bulunmalıdır.
  • İlgili meslekte son 1 yıl içinde işletme bulunmalıdır.
  • Kaybolmaya yakın olan meslek kolunda ve Esnaf Vergi Muafiyet Belge sahibinin bulunması
  • KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlanmış olması ve KOSGEB üzerinden onaylanan projelerin Halkbank’a sunulmuş olması gereklidir.
  • 35 yaşının tamamlanmış olmalı
  • Faizsiz kredi vade süreleri ise anapara ödemesiz olarak 6 ay dahil olmak üzere toplamda 36 ay olarak belirlenmiştir. KOSGEB destekli bulunan kredilerde aynı vade süreleri geçerlidir. Halkbank esnaf ve de sanatkarların mali durumları, ödeme gücü ve meslek kolu özelliklerine göre uygun bulunan limit ve de vadeyi tespit etmesi gereklidir.

Bu şartlarda bulunan kişilere en az 300 bin Türk Lirası en fazla ise 650 bin Türk Lirası kredi alınabiliyor.