Gündem

Araç sahipleri dikkat! Yarından itibaren zorunlu olacak

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda bulunan sürücüler için geliştirilen “Sigorta Aracıları Teklif Platformu”, yarından itibaren faaliyete geçiyor.

Bu yeni platform sayesinde sürücülerin poliçe sorunlarına çözüm bulunması hedefleniyor. Platform, sürücülerin kısa sürede sigorta poliçesine ulaşmasını sağlarken, teklif vermeyen şirketlerin belirlenmesi de kolaylaşacak.

Üyelik zorunlu

Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen usul ve esaslara göre işleyecek olan platform uygulaması, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin zorunlu üyeliğini gerektiriyor. Bu sayede, şirketler platforma entegre olacak ve süreçlerin organik bir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Platform, teklif alma sürecini iki faza ayırıyor. İlk fazda, acenteler halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden teklif alacaklar. Eğer ilk aşamada teklif alınmazsa, ikinci faza geçilecek ve acenteler diğer sigorta şirketlerinden teklif alma imkanına sahip olacaklar.

Yeni uygulamanın sektördeki gelişmeleri hızlandırması beklenirken, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, platformun, acentelerin işlerini kolaylaştırabileceğini belirtti. Ancak, bazı endişeler de dile getirilerek, teklif vermeyen sigorta şirketlerinin tespitinin önemine vurgu yapıldı.