EkonomiManşet

Otomobili olanlar dikkat! 19 Şubat Pazartesi sabahından itibaren yeni uygulama başlıyor

Trafik sigortasında riskli basamaklardaki sürücülerin poliçe sorunlarına çözüm getirmek amacıyla geliştirilen “Sigorta Aracıları Teklif Platformu,” artık kullanılmaya başlanacak.

Platform uygulaması, sürücülerin kısa sürede poliçe sahibi olmalarını sağlarken, teklif vermeyen şirketlerin tespiti de kolaylaşacak.

SEDDK Tarafından Belirlenen Kurallarla Faaliyete Geçildi

Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde hayata geçirilen platform, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda işleyişe geçti. 17 bin sigorta acentesinin üyeliği isteğe bağlı ve üyelik ücretine tabi tutuldu.

SEDDK’nin genelgesine göre, sigorta şirketleri, aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle organik bir şekilde süreçleri platform üzerinden yürütecek. Hukuksal bağ olmayan şirketlerle sadece platform üzerinden geçerli olan sözleşmeler yapılacak.

Sürücüler Hızla Poliçelerine Ulaşacak

Teklif alma süreci iki faza ayrıldı. Birinci fazda, anlaşması olan sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alacak acenteler, onaylanan teklifi işleme koyacak. İlk fazda teklif alamayan acenteler, ikinci faza geçecek.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yarından itibaren devreye girecek platformun, acentelerin işini kolaylaştıracağını ifade etti. Aracılık sözleşmelerine dikkat çeken Korkut, “Şirketlerin acentelik vermemesi durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamaması poliçeye ulaşım açısından sorun oluşturabilir” dedi.

Sektöre Faydalı Bir Uygulama

Korkut, kazanılan zamanın hem acentelere hem de sektöre fayda sağlayacağını belirtirken, olası sorunlar için SEDDK ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve sektörün gelişimi için tüm taraflarla işbirliği yaptıklarını sözlerine ekledi.