İzmir HaberleriPolitika

Özlale’den İzmir’in sorunlarına simge projelerle çözüm

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir projelerini tanıttı. Özlale, Cumhuriyetin 100. yılına özel Alsancak ve Karşıyaka'yı birleştiren yürüyüş adaları yolu ve yüzen otopark projesiyle İzmir'in sorunlarına simge projelerle çıkış yaptı.

HABER/ Didar DEMİRCİ- İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “İzmir için en iyisi” sloganıyla projelerini açıkladı. Özlale’nin İzmir projelerinin ve İYİ Parti’nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı organizasyon İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katılımıyla İzmir  İktisat Kongresi binasında düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, “Türk milletinin iki kutup arasına sıkıştığı, iktidar ve ana muhalefetin konforlu alanlarından memnun olduğu bu sistemden kurtulması gerekiyordu. İşte bu noktada Genel Başkanımız Meral Akşener hür ve müstakil siyaset diyerek yola çıktı. Büyükşehir’de Sayın Ümit Özlale ve 30 ilçemizde İzmir’i ‘İYİ Belediyecilik’le tanıştıracak adaylarımızla yola çıkıyoruz. İzmir’in bu makus talihini değiştireceğimize yürekten inanıyorum. Türkiye’yi yöneten iktidardan nasıl hesap sorduysak elbette ki İzmir’i hak ettiği yere getiremeyenlerden de hesap soracağız” diye konuştu. Son olarak Doğan, “Çürümüş adalet sistemine de çürük alt yapıya da mecbur değilsin İzmir” dedi.

“ATATÜRK’E DİL UZATANLARI HAZMEDEMEDİM”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantıda yaptığı konuşmada İzmirlilere AK Parti ve CHP dışında bir seçenekleri olduğunu hatırlattı. İzmir’in tarihi önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan İYİ Parti Lideri Akşener, “Ben insan olarak pek çok haksızlığı, çirkinliği zaman zaman sinirlensem de genel olarak hazmetmişimdir. Genel olarak bir siyasi parti kurduk ve o partiyi kuran arkadaşlarımız öne geç dediler ben öne geçtim. Milletimizi bu kayıkçı siyasetinden kurtaracağımız iddiasıyla ortaya çıktık. Milletimiz için isterim ama kişisel olarak isteyen değilim. Milletimden oy istiyorum, destek istiyorum, teveccühünüzü istiyorum. Dolayısıyla hazmetmişimdir yutmuşumdur. Ama Atatürk’ümüze ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım ben. Çünkü benim babamın amcası Atatürk’ümüzün arkadaşıydı. İzmir’de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin adında benim amcamdı. Ailemden Atatürk’le ilgili o kadar çok şey dinledim ki ben Zübeyde Hanım annemizin hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. Zaman zaman ağzımı bozdum, küfür ettim, mahkemeye verildim. Ama isterdim ki Türkiye’de yer yerinden oynasın isterdim. Bu yumruk arasındaki sistemden herkes memnun. İzmir Atatürk’ün şehridir, İzmir Zübeyde Hanımın şehridir. İşgale hayır diyen şehirdir” sözlerini kaydetti.

“TARİHİ DOĞRU ANLASALARDI ‘DEM’LENMEZLERDİ”

Konuşmalarının devamında CHP’ye yüklenerek devam eden Akşener, “Biz Atatürk’ü doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar demleniyor bugün. Atatürk’ün varisi olanlar bu derece bazı konularda çok geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta bu var, bir tarafta da anasından başlayarak Atatürk’ün her bir ağına, her bir haline iftira atanlar var. Ve bunu seyreden yöneticiler var. Ben bunu seyredemem. Bugün İzmir’de 31 martta bir karar vereceksiniz. Bu karar İZmir benimdir kardeşim, ceketimi assam kazanırım diyen, ondan sonra da canı istediği irtibatları kuran bir anlayışa evet diyeceksiniz ya da Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun ilkeleri adına ne gerekiyorsa yapacağından emin olduğumuz İYİ Partili adayımız Ümit Özlale’ye oy vereceksiniz ve ne o tarafla ne bu tarafla olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız. Bu aynı zamanda Türkiye’de oluşan mecburiyetleri ortadan kaldıracak. Türkiye’yi zora sokan çok önemli bir anlayışı değiştireceksiniz” mesajını verdi. Toplantının yapıldığı İzmir İktisat Kongresi binasına dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Akşener, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“İzmir’i mecbur bırakanlara hadi oradan be deme durumundayız. Ümit Özlale seçildi. CHP’nin belediye başkan adayı ve bundan önceki yöneten belediye başkanlarıyla… AK Parti’nin İstanbul’da, Kocaeli’nde Sakarya’da belediye başkanlığı yönetiminin ne farkı var? Ya belediye… Sanki Allah Allah nidalarıyla cenge gidiyoruz. Ümit Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, demokrasiye inanan, adalete inanan, İzmirlinin dediğinin dışında ne yapar ki. Tam tersine bu istediklerimizin hepsini yapar ben kefilim kendisine. Ama buna karşılık ben mübadil bir ailenin kızıyım. Yani Atatürk’le arkadaşlığı ailemin oradan geliyor. O da Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu. Balkan kökenli kardeşlerimiz diye cümleye başladı. Tarih bilmeyenleri seçmeyin kardeşim. Bu defa seçim Ümit’i beğenmezseniz yanlış yaparsa değiştirin. Ama manevi korkularla seçim yaparsanız, kazandık sanırsınız ama kaybetmiş olursunuz. Arka sokaklara gidin hizmetsizliğin oluştuğu nefreti görürsünüz. Bunu da engellemek için Ümit’e oy istiyorum. Herkesin aidiyetine saygı duyulan, Atatürk’ümüze sahip çıkılan ve onun İzmir için düşündüklerini, onun Türkiye için düşündüklerini İzmri’de hayata geçiren daha sonra 2028’te iktidar olarak Cumhuriyeti kuruluş ayarlarına çevirmek için her birinizin desteğini bekliyorum.”

ÖZLALE’DEN İZMİR’E VE CUMHURİYETE SİMGE PROJELER

Akşener’in konuşmasının ardından İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, projelerini tanıttı. Özlale,  “Ben sizin çöpünüzü toplarım, yollarınızı tamir ederim. Ama bundan daha fazlasına ihtiyacımız var. İzmir’i tekrar Atatürk’ün vizyonuna dönüştürmeye ihtiyacımız var” dedi. Seçilmeleri halinde ilk 300 günde hayata geçirecekleri projeleri sıralayan Özlale’nin Karşıyaka ile Alsancan’ı birbirine Körfez geçişi ile bağlayan, küçük adaların birleşimi ile meydana gelen geçiş yolu “Cumhuriyet’in 100. yılı simgesi” olarak hayata geçirmeyi planladığı proje göze çarptı. Öte yandan kıyı şeridindeki ilçelere yapılacak bin 800 araç kapasiteli yüzer otoparklar ise kent merkezindeki otopark sorununun çözümüne ilginç ve farklı bir proje olarak çıkış yaptı. Bu iki projenin yanında kentin Ankara dışında kendi gelirini oluşturan bir sistem kuracağını belirten Özlale, kent içi ulaşımı 7/24 aktif hale getireceğini duyurdu. 7/24 ulaşım sistemi için Özlale, “Artık İzmirli akşam dışarı çıktığında dünya kadar taksi parası ödemek zorunda kalmayacak. İZBAN seferlerini artırarak ulaşımı bir sorun olmaktan çıkaracağız. Otogarı yenileyeceğiz, cep otogarlar oluşturacağız. Trafiği azaltmak için ağır vasıtalara şehir içinde saat sınırlaması getireceğiz” dedi.

“ÖĞRENCİLER KYK KREDİ BORCUNU KOLAYCA ÖDEYECEK”

Öğrencilere yönelik projelerini aktaran Özlale, “Sosyal belediyecilik her mahalleye kreş her okula yemek imkanı sunulacak. KYK kredilerini ödeyecekler. Ama bunun için öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerini çalışarak ödeyecekler. Eğitim kart ile çevrimiçi eğitim imkanı sunulacak. 31 marta kadar 30 bin öğrencinin eğitimine destek olacağız.  Yüksek Öğretim Yaşam Siteleri kurulacak. İzmir’in barınma krizi var. 1 Nisan’dan sonra bu tür yaşam siteleri kurarak barınma krizine son vereceğiz. Yaşam siteleri öğrencilerimize yakışır şekilde olacak. Bunun dışında gençlere destek. 100 bin gence 20 GB internet. Dar gelirli öğrencilere İzmir Kart desteği. Üniversitelere ve KYK yurtlarına 7/ 24 ring desteği” şeklinde konuştu.

Özlale, kentteki atıl durumda olan hastaneleri güçlendireceklerini ve belediye hastaneleri kuracaklarını duyurarak, “Vatandaşlarımız artık Sağlık Bakanlığına mecbur kalmadan belediye hastanesinde tedavi olacak” mesajını verdi.

Kent içindeki vergi levhası olmayan tüm işletmeleri kapatacaklarını, uyuşturucu ile mücadele edeceklerini aktaran Özlale,  engelliler için projelerini sıraladı. Özlale, “Engelsiz İzmir… Engelli vatandaşlar için trafiğe kapalı yürüyüş yolları olacak. Engelsiz şehir teknolojileri fuarı, Engelli dostu taksi, Engelsiz yaşam teknolojileri enstitüsü, engelli sporcularımıza sponsorluk desteği olacak” dedi.

Kentsel dönüşüme de hız vereceklerini ve İzmir’in hem depreme dayanıklı hem de yeşil alan bakımından zengin bir şehir olması için çalışacaklarını aktaran Özlale, “İzmir sorunlar şehri değil, fırsatlar şehri olacak” dedi.  Özlale, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Alsancak limanının arkasını tasarım başkenti yapacağız. 1 Nisan’dan sonra Alsancak limanının arkasını tasarım ve inovasyon merkezi haline getireceğiz. Artık İzmrili gençler başka şehirlere gitmeyecek, hayallerini İzmir’de gerçekleştirecekler. Yaşam kalitemiz daha da artacak. Basmane Çukuru, biz Basmane Çukuru’na gençlerin ve girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebileceği, girişimcilik ve inovasyon merkezi kuracağız. Kültürpark içindeki kapalı alanlara akıl şehir kampüsü kurulacak. Liman arkasına Uluslararası Tasarım ve İnovasyon Merkezi kuracağız.

Kültür Turizm: İzmir’in merkezine geldiğiniz zaman İzmri kültür ve turizm açısından merkezine baktığımızda maalesef istediğimiz durumda değil. İşte size Ege Medeniyetler Müzesi. Ege birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer ama bizim dünyaca ünlü bir müzemiz yok. Dünyanın en iddialı müzelerinden bir tanesi yapacağız. Agora’nın yanındaki o yere. İnciraltı Botanik parkı ve kongre merkezi kurulacak. Performans Sanatları Merkezi ile artık İstanbul’a gelen bir müzikalin İzmir’e uğramama şansı olmayacak. Dünyadan tüm artistleri sanatçıları buraya çekeceğiz. Ben sizin yolunuzu yaparım, sizin çöpünüzü toplarım dedim. Ama başka bir hayalimiz var. Ben İzmir’in hakkını İzmir’e getiririm.”

Özlale’nin proje tanıtımının ardından İYİ Parti’nin İzmir ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.