Gündemİzmir Haberleri

İzmirliler dikkat: Ücretsiz olacak! 1 Mart tarihinden itibaren…

İzmirlileri yakından ilgilendiriyor. Kentte toplu ulaşımla ilgili bir karar duyuruldu. 1 Mart’tan itibaren ücretsiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplu ulaşımda yapılması planlanan düzenlemeyi duyurdu.

İzmir’de mart ayından itibaren toplu ulaşımda 120 dakika boyunca ücretsiz seyahat edilebilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada aktarma ücretinin 120 dakika boyunca ücretsiz olacağını duyurdu. Söz konusu uygulama ise 1 Mart tarihinden itibaren başlıyor.

‘120 DAKİKA BOYUNCA ÜCRETSİZ BİNİLEBİLECEK’

5 yıl boyunca günü kurtaran çözümlere değil, geleceği kurtaracak akılcı işlere odaklandığını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi:

“İstedim ki bir kere yapalım, tam yapalım. İstedim ki bu kenti, altından başlayarak yeniden inşa edelim. 50 senedir yaşanan sorunları tarihe gömelim. Bunun için çalıştım. Geçen 5 yılda sizlerin yaşamını her anlamda kolaylaştırmak için çok çalıştık. İzmir’in parası, İzmirlinin cebinde kaldı. Bugün bir müjdeli haberim daha var. Toplu ulaşımda 90 dakika değil, 120 dakika ücretsiz aktarma sistemi için gerekli çalışmaları başlattık. İzmirliler artık tek biniş ücretiyle 120 dakika boyunca ücretsiz seyahat edebilecek.”

Karar, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) kabul edildikten sonra Mart ayında uygulamaya girecek.