Ekonomi

Kripto paralarla ilgili yeni düzenleme: İşlem vergisi geliyor!

Kripto varlıkların tanımlanması ve işlem vergisi alınması için yeni bir düzenleme yolda. Bu düzenleme ile kripto para piyasasının denetlenebilirlik ve şeffaflık açısından güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Meclis’e sunulması seçim sonrasına planlanan bu düzenleme, kripto varlıkların belirli sınırı geçen kazançlarından işlem vergisi alınmasını içeriyor. Ayrıca kara para aklama riskinin azaltılması da hedefleniyor.

Borsaların şeffaflığı artacak

Düzenleme ile birlikte kripto para işlemi yapan borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi öngörülüyor. Borsalara sermaye şartı getirilerek kuruluş sürecinde belirli teminatlar istenecek. Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı ile alım-satım işlemlerinde uymaları gereken ilkeler de belirlenecek.

Hukuki nitelik kazanacaklar

Kripto sektöründeki şirketlere alt yapı çalışmaları için belirli bir süre verilecek. Bu süre içerisinde kripto varlıkların hangi şartlarda hukuki nitelik kazanacağı da netleştirilecek. Düzenleme kapsamında kripto varlıkların tanımlanması için belirli bir şifreleme ve algoritma belirlenecek. Ayrıca kripto varlıkların sahiplerinin kim olduğu net bir şekilde yasal metne eklenecek.