İzmir HaberleriPolitika

Anavatan İzmir adaylarını tanıttı

Anavatan Partisi İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. İzmir’in 9 ilçesinde aday çıkaran partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Sungur, “İzmirlileri her alanda rahatlatmaya çalışacağız” dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Anavatan Partisi, İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Ontur Otel’de düzenlenen aday tanıtım toplantısına Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi de katıldı. İzmir’in 9 ilçesinde aday çıkaran Anavatan Partisi, adaylarda cinsiyet eşitliğini gözetirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına da Ali Sungur’u gösterdi.
Anavatan Partisi Divan Başkanı Cem Kavur, “İzmir herhangi bir partinin kalesi değil, İzmir demokrasinin kalesidir. Çok partili hayata geçir İzmir’de başlamıştır. O kadar güzel bir şehirde yaşıyoruz ki 60-70 kilometre bir sahili var ama o sahili biz kullanamıyoruz. İzmir’de tahtırevan siyaseti yapılıyor. Yerelde CHP’ye mahkum kaldık. Bakın ben İzmir’in en lüks semtinde Güzelbahçe’de yaşıyorum. Ama yollarından gına geldi. O kadar kötü ki… Artık dayatma siyasete İzmir’in yeter demesi lazım. Artık birlik olma zamanı. Tüm partilerin İzmir’de kendine çeki düzen vermesi lazım. Hasan Tahsin ilk kurşunu buradan attı bizler de siyasetin düzelmesi için ilk oylarımızı burada Anavatan Partisi’ne atacağız” sözlerini kaydetti. Kavur, “Artık doğru işler yapacağız. Atatürkçülük birinin elinde, milliyetçilik birinin elinde olmasından sıkıldık. Bu seçimde Anavatan’ oyları atacağız” dedi.
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Okan Niğdeli de toplantıda, “Torunlarıma doğru gelecek bırakabilmek adına siyasete girdim. 13 senedir genel başkanımla beraber yürüyoruz. Ve halkın bu siyasetin içinde olması lazım. 13 senede siyaset bir ticaret haline geldi. İnsan için değil kendileri için siyaset yapan, siyasi tacirlere mahkum bırakılmışız. Kendim için değil, sizlerin geleceği için oy istiyoruz” mesajını verdi.


“METROPOLÜN KANINI EMENLER, DEVLETİN KANINI EMENLER”

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, İzmir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şu noktalara dikkat çekti:
“Biz dini kendine referans verenlerden ve Atatürk’ü kendine referans verenlerden bıktık. Birileri din referansıyla iktidarın tüm nimetlerini hallaç pamuğu gibi ortaya saçarken, bir taraftan da birileri Atatürk’ü tabulaştırarak bunu yapıyor. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz aynı coğrafyadayız. Ama biz birbirimizle kavga etmekten cennet vatanımızı cehenneme çeviriyoruz. Bunlar bizim hiç layık olmadığımız uygulamalar.
Biz yüce dinimiz İslam’ı kepazeliğimize alet ettik. 2023 yılı hepimiz farkirleştik. Bir tarafta metropol belediyelerin kanını emenler bir tarafta devletin kanını emenler bizi fakirleştirdiler. IMF’yi öcüleştirdiler şeytanlaştırdılar, ama öbür taraftan Londra Bankerleri bizim kanımızı emiyor. Rahmetli Özal’ın dediği gibi, Türkiye’nin birliğinden, kardeşliğinden başka çözümümüz yok. Ben İslamiyet’te mezhep olduğuna da inanmıyorum. Bunlar bizi bölmek için olan şeyler. Devletle bayrakla cumhuriyetle derdi olmayan herkes bizim vatandaşlarımızdır. Biz ne zaman ayrıştık, o zaman kaybettik. Şu anda da çok şey kaybediyoruz.
Kimse siyasete küsmesin. Siyasetteki kifayetsiz insanları ayıklamak lazım. Biz tribünde oturmak istemiyoruz. Tribünden başımıza örülen çorapları izlemek istemiyoruz. İzmir CHP’nin kalesi diyorlar, ne alakası var? Menderes buradan çıkmış, Özal buradan çıkmış…
İktidar seviciler vardır. Hangi parti iktidardaysa oralarda kendilerine yer ararlar. Onların inadına Anavatan Partisini başarılı kılacağız. Sizlerin desteğine ihtiyacım var.
İki gündür İzmir’in sokaklarındayım. İktidardan zaten umudunu kesmişler. Tıpış tıpış sandığa gidip bize oy verecekler zihniyetini de artık al aşağı deme zamanı. Partimiz kurulurken aynı örneklerimiz vardı. Biz partiyi kurduğumuzda arkamızda güçlü lobiler yoktu. Allah isterse olduruyor. Bugünün muktediri Erdoğan’sa o günün muktediri de Evren’di. O gün 12 Eylül ve Evren baskısından korkan adamlar bugün de AK Parti ve Erdoğan’dan korkuyorlar. Ben hayatta bu iktidarın doğru yaptığı şeylere kötü demedim. Bu iyi niyetimiz de suistimal edildi. Bizi onlardan gördüler. Bir sürü temel konularda farklılıklarımız var. Biz bunlar doğruysa doğru yanlışsa yanlış diyebiliyoruz. Doğrularına yanlış diyecek kadar karaktersiz bir siyaset yapmıyoruz.
Biz bu sıkışmış kokuşmuş siyaset düzenine son vereceğiz. Bu yerel seçimlerde hepinizden destek bekliyoruz. Siyaset zor. Hele hele iktidar değilsen, hele hele baban devletin kayıp trilyonlarını üstüne geçirmediyse çok şükür bizde öyle bir şey yok, siyaset zor arkadaşlar. Ama biz bu zorluğu severek bilerek yapıyoruz. Bizim haram parayla bir yerlere biat edersek sahibimiz ne derse onu yapmak zorundayız. Özgürce siyasetimizi yapacağız. Allah nasip ederse de 1 Nisan’dan itibaren yeniden çalışmaya başlayacağız.
Allah nasip ederse önümüzde 31 Mart’a kadar 1 ay gibi bir süre var. İnsanlar iki kötüden birini seçme mecburiyetinde bırakılıyor. Biz Anavatan Partisi olarak diyoruz ki biz sizi taraf seçmeye değil, yeni bir hayat seçmeye davet ediyoruz. Biz bu gayreti sonuna kadar vereceğiz.
Biz adam olamadığımız için bizim oy tabanımızın üzerine oturup milletin başına çorap örüyorlar. Ben hiçbir zaman AK Partili olmadım, hiç oy vermedim. CHP’li de olmadım, onlara da hiçbir zaman oy vermedim. Anavatan partisi merkez partidir. Sağcı solcu değildir. Biz siyasi kadroyu oluşturuyoruz. Hakikaten vefakar cefakar arkadaşlarımızla, 3 artı 1 daireden onların oyunlarını bozmak için bu partiyi hayata geçiriyoruz. İktidarı devralmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Biz bu aziz millete karşı sorumluluğumuzun farkındayız. İkinci Anavatan Partisi baharıyla bu milleti kucaklayacağız.
Yerel seçimler için daha fazla adayımız vardı, ancak olmadı. Anavatan Partisi’ni sizlere emanet ediyorum.”


“SOSYAL ALANDA İZMİRLİLERİ RAHATLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Anavatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Sungur, “Biz belediye olarak inşallah çok umutluyuz. Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız başaracağız. Bu konuda endişemiz yok. İnşallah belediyemizi aldıktan sonra ne iktidar ne muhalefet yönetimleri gibi değil; biz gelirlerimizi artırarak İzmir’e hizmet edeceğiz. Biz bu en önemli coğrafyada kendi ürettiğiyle çok daha güzel, çok daha mutlu biz İzmir yaratmayı düşünüyoruz. En önemli projemiz İzmir’de yaşayan İzmirli olan İzmir’de ikamet eden, 0-18 yaş arası çocuklarımıza bu vatanın evladı olduğunu, buraya ait olduğunu, aidiyet duygusunu hissettirmek adına İzmir Büyükşehir Belediyesine ait arazilerden her çocuğa tahsis edeceğiz. Orada çocuk ormanı yaratacağız. Her çocuk ailesinin elinden tutup, benim bahçeme gidelim diyecekler. Burada haşatından gelir elde ettiğimiz meyveleri sebzeleri çocuklarımızın eğitiminde kullanacağız. Tabi projelerimiz çok, yine 25 yaşına kadar olan vatandaşlarımızın toplu ulaşımdan ücret almayacağız, 25 yaşından sonrasında ulaşımda yüzde 50 indirimli faydalanmalarını sağlayacağız. Şu anda İzmir’in kullandığı su İzmir’in en pahalı suyu… Kaçaklardan kaynaklanan, İzmir’in hasarlı borularından sızan sular İzmirliye fatura ediliyor. İzmirlilere daha ucuz hizmetler sunacağız. Burada 30 ilçemizde Ali Baba’nın çiftliği kuracağız. Burada eti, sütü, yumurtası her şeyiyle İzmirlilere daha uygun fiyatlarla sunacağız. Özellikle yaşlılarımız, bakıma ihtiyacı olan ebeveynlerimize ücretsiz bakım evleri. Yine evlerinde bakıma ihtiyacı olan büyüklerimize de sosyal alanlar yaratarak onlara güzel hizmetler vermeyi düşünüyoruz. Her öğrenciye kahvaltı vereceğiz, aç gezen öğrencimiz olmayacak. Üniversite öğrencilerine çorba servisimiz olacak. Sosyal alanda İzmirlileri rahatlatmaya çalışacağız” mesajını verdi.

Anavatan Partisi İzmir ilçe belediye başkan adayları

1- Balçova Belediye Başkan Adayı Yıldız Niğdeli
2- Bayraklı Belediye Başkan Adayı Fatma Sözer
3- Bornova Belediye Başkan Adayı Berk Albayrak
4- Buca Belediye Başkan Adayı Recep Çakılkaya
5- Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Ayşe Fidan
6- Karabağlar Belediye Başkan Adayı Ayşen Kılınç
7- Seferihisar Belediye Başkan Adayı Şükrü Tunçdelen

8- Konak Belediye Başkan Adayı Hülya Tümtük

9- Urla Belediye Başkan Adayı Dilan Dağ