İzmir HaberleriPolitika

Kemalpaşa’da Galip Atar rüzgarı

Cumhur İttifakı Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Galip Atar, projelerini tanıttı. Araba yarışlarında Avrupa Şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Atar, Kemalpaşa'daki hizmet yarışını da başarılı bir şekilde sürdüreceğini ve bir sonraki dönemde adının İzmir Büyükşehir için geçeceğini öne sürdü.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhur İttifakı AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Galip Atar, Dere Mesire Alanı Atatürk Salonunda projelerini tanıttı. Atar’ın proje tanıtım toplantısına; AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Cumhur İttifakı’nın yerel temsilcileri ve partililerin yanı sıra vatandaş da yoğun ilgi gösterdi.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantının açılışında konuşan AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Dr. Metin Yaşar, “31 Mart, hizmetin başladığı gün olacak. 1 Nisan’da bahar başlayacak. Ayırmadan, kayırmadan, buyurmadan sokağın sesi Galip Atar ile Kemalpaşa’ya yansıyacak” dedi.

“KEMALPAŞA’YA SÖZ VERDİĞİMİZDEN FAZLASINI YAPTIK”

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da, “Kemalpaşa’nın Kemalpaşalının geçen bu 5 yıllık süre içinde hizmetlere ne kadar susadığını bu katılımdan da görmek mümkün. Sabredelim, 31 Mart’tan itibaren Kemalpaşa’da hizmet belediyeciliğine Galip Atar ile birlikte kavuşmuş olacağız. Bugün Kemalpaşa’daki eserlere baktığımızda hepsi bizim dönemizde olan eserler. Bizim olmadığımız dönemde Kemalpaşalıya hiçbir hizmet üretilmediğini görüyoruz. Biz bundan üzülüyoruz çünkü, kaybeden Kemalpaşalılar oluyor. Bizler daha önceki belediyecilik yaptığımız süreçlerde vermiş olduğumuz sözlerin 5 katı 10 katı eserler ürettik. Burada sizlerle paylaşacağımız eserlerin belki daha fazlasını bu 5 yıllık sürede kazandırmış olacağız. Bizler hükümet olarak sayın belediye başkanımızın sonuna kadar arkasındayız” mesajını verdi. Kırkpınar, 2019’da kaybedilen seçimi hatırlatarak, 31 Mart’ta seçimi kazanmak için çok sıkı çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

“HİZMET HASRETİ ÇOK BELLİ OLUYOR”

AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise, “Bu inancı birlikte yürümek için, yeni bir başlangıcı yeni bir destanı yazmak için Bismillah demeye geldim. Bu güzel heyecan, inanıyorum ki Kemalpaşa ve İzmir için çok güzel bir neticeyi doğuracak. İnşallah bu destanı Kemalpaşalılar için hep birlikte yazacağız. Şarkıyı çok beğendim; “Galip Atar geliyor.” Samimi, gayretkar, dürüst bir kardeşiniz, Galip Atar. İnşallah Kemalpaşa’nın 5 yıldır hasret duyduğu gayret ve güveni, hizmeti 1 nisan sabahı başlatıyoruz. Kemalpaşa bu hasreti çok açık belli ediyor. İnanıyorum ki bu inançla ve gayretle Kemalpaşa olarak hem Kemalpaşa adına hem de İzmir Büyükşehir adına Cumhur İttifakı olarak rekor bir oyla tarih yazacağız. Biz bu ilçede AK Parti Belediyeciliğini gördük. Bu ilçeye çok güzel hizmetler getirdik. Bundan sonra da her alanda hizmet çıtasını yükseltmek adına yanınızda olacağız.  O yüzden bizim ayrılığa gayrılığa tahammülümüz yok. Bizim bu anlamda kardeşliğimizi göstermemiz lazım, iyi niyetli olmayan çabaları bertaraf etmemiz lazım. Bunu yolu kardeşlikten ve safları sıklaştırmaktan geçiyor. O yüzden 31 Mart’ta sandıkları patlatana kadar bizlere durmak yok” sözlerini kaydetti.

ATAR, “KEMALPAŞA HAK ETTİĞİ HİZMETLERE KAVUŞACAK”

“Bugün burada Kemalpaşa için gerçek bir belediyecilik ve Türkiye Yüzyılı’na odaklanan önemli bir programı başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Bu program Kemalpaşa’yı yaşanabilir kılmak ve ülkenin geleceğini katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Sizlerle birlikte Kemalpaşa’nın kalkınması için bir aradayız” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhur İttifakı Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Galip Atar, “Kemalpaşa’yı hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için çıktığımız bu yolda Kemalpaşa’yı Türkiye’nin incisi yapacağız. Kemalpaşa’nın sorunlarını ve bu sorunlarının çözümlerini biliyoruz. Biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Bu konuda hazırız ve kararlıyız. Ortak akıl ve istişare ile liyakate dayalı bir yönetim anlayışıyla Kemalpaşa’yı beraber yönetecek, sürekli hemşehrilerimizin yanında olacağız” dedi.

Görev süresince vatandaşın yanında olmaya devam edeceğinin altını çizen Atar, “Her zaman ifade ettiğim gibi güzel konuşmak çok önemli bir yetenektir. Ama daha önemli olan çok iyi dinlemektir. Buradaki projeler ne kadar Kemalpaşa için önemli olsa da 5 yıllık görev süresinde sizleri dinleyerek vakıf olacağız. Yapacağımız projeler bugün tanıttıklarımızla sınırlı kalmayacak. Sizleri dinleyen bir belediye başkanı olacağıma burada tekrar söz veriyorum. Dürüst ve şeffaf olacağız” diye konuştu.

“KEMALPAŞA’DA YOLLARDA GEÇEN SÜRE KISALACAK”

Atar, “Belediyeye ait tüm süreçler her daim vatandaşların bilgisine sunulacak. Kemalpaşalıların refahını artıran, giderlerini azaltan daha konforlu ve sürdürülebilir bir yaşam için çalışacağımıza söz veriyorum. Alt yapı ve ulaşım bizim en önemli gördüğümüz proje değil. Ama maalesef diğer projeleri konuşmaya başlamadan gideceğimiz yere ulaşamadığımız için proje tanıtım toplantısında da başa almak zorunda kaldık. Kemalpaşa için öğrenciler, gençlik, tarım hayvan spor turizm eğitim diğer tüm projelere ulaşmak için bu sorunu Kemalpaşa’da çözmek gerekiyor. Kemalpaşa’da yapılmayan köprüler, kapatılmayan çukurlar ilk sırada gündeme geliyor. Türkiye Yüzyılı’nda yollarda hasar gören lastik jant yerine sevdiklerimizle zaman geçireceğiz. Kemalpaşa’ya 5 adet yeraltı otoparkı kazandıracağız. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde Kemalpaşa’nın bir ucundan diğer ucuna gitmek 45 dakika değil 5-10 dakika sürecek. Öğrencilerimiz okuluna, çalışanlarımız işyerine sporcularımız antrenmanlarına gitmek için trafikte zaman kaybetmeyecek. Trafiğin neden olduğu stres ortadan kaldırılarak daha huzurlu bir ortam yaratılacak” sözlerini kaydetti. “Daha yaşanabilir bir Kemalpaşa inşa edeceğiz” diyen Atar, “Planlı şehirleşme ile talebin altında olan ev sayısı nedeniyle ev fiyatlarının yükselmesi sorununun önüne geçeceğiz. Belediye vatandaş ve müteahhitlere mümkün olduğu en hızlı şekilde hizmet edecek. Asfaltsız yol, bakımsız asfalt bırakmayacağız. Kemalpaşa’da doğalgaz olmayan mahalle kalmayacak” dedi.

“GENÇLERİN GELİŞİMİNE DESTEK OLACAĞIZ”

Gençlere yönelik projelerine değinen Atar, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerle ilgili ilk proje, Gençlik İstasyonlarıyla iki adet merkeze 5 adet de çevreye olmak üzere toplam 7 adet öğrenci istasyonunu açacağız. Buralarda çay kahve çorba ile öğrencilerimiz buralarda sessiz bir ortamda çalışma imkanı bulacak. Öğrencilerin ücretsiz yararlanacağı bu istasyonlar dijital teknolojilerle donatılacak. Bu istasyonlar geleceğin liderlerini yetiştirmek için kritik öneme sahip olacak. sanayi ve üniversite işbirliği ile Kemalpaşa sanayicimiz ve sanayicilerimizin uluslararası alanda daha rekabetçi olmasına katkı sunmuş olacağız. Ayrıca hayata geçireceğimiz akademi gençlere başta mobil oyun olmak üzere yazılım sektöründe gençlerin istihdam edilmesine katkı sunacak. Kemalpaşalı gençler global dünya ile entegre bir kariyer ile gelişecek. Gençlerin gelişimine destek olacağız. Kemalpaşa belediyesi çatısı altında hizmet veren etüt merkezlerinden daha çok gencin yararlanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ DE KEMALPAŞALI DA KAZANACAK”

Tarımıyla ön plana çıkan Kemalpaşa ilçesi için tarım projelerini sıralayan Atar, “Kemalpaşa’nın verimli toprakları bizlere miras. Bu mirası geleceğe aktarmak ve sahip çıkmak çok önemli. SEçimlerin hemen ardından Kiraz hasadı başlayacak. Bunun için çiftçinin ihtiyaç duyacağı desteklere hazırız. Çiftçimizin giderini azaltacak, üretim ve gelirini artıracağız. Kurutulmuş meyve kompleksi olarak hizmet veren Sebze ve Meyve Kompleksi ile Kemalpaşa tarımına destek olacağız. Çiftçimizin ürünlerini alacak olan bu tesisle çiftçinin malı ziyan olmayacak, üretim şevki artacak. Kemalpaşa tarımı için çok önemsediğimiz fidan arge merkezini hayata geçireceğiz. Bu sayede çiftçilerimiz ne kadar ekeceği konusunda önceden bilgi sahibi olarak, orta ve uzun vadede yatırımlarını buna göre yapabilecek. çiftimizi yüksek teknoloji verimli tarımla buluşturacağız. Tarım için uçtan uca sürecin her anında çiftçimizin yanında olacağız. Fidan Ar-GE Merkezimiz ile ilk adımdan son adıma kadar sürecin aktif olarak içinde olacağız. Festivalleri çok daha geniş katılımlara ulaşacak, ulusal festivallere dönüştürecek; bu sayede çiftçinin gelirlerini artırmakla kalmayacak, Kemalpaşa’da iç turizmi hareketlendireceğiz. Kemalpaşa’nın ürünlerini markalaştıracağız. Kiraz alım yerlerinde dijitalleşmeyle taban ve tavan fiyatları eş zamanlı görülecek. Tarım alanları korunacak ve tarımsal üretimin artırılması sağlanacak. Belediyenin tarıma elverişsiz alanlarını hobi bahçeleri mantığında vatandaşa açacağız ve o alanları da verimli hale getireceğiz. Daha yüksek yaşam kalitesine ulaşmak için Kemalpaşa’dan gitmek isteyen gençlerimizi kaybetmeyeceğiz” mesajını verdi.

“SPORDAKİ BAŞARIMI BELEDİYEDE DE GÖSTERECEĞİM”

Spor alanına yönelik projeleri öncesinde kendisinin de sporcu olduğunu hatırlatan Atar, katıldığı bir araba yarışının videosunu izletti. Atar, “Ben bir milli sporcuyum, dünya üçüncüsüyüm. Sporla ilgili kendimizi anlatmamıza gerek yok. Kemalpaşa’da sporla ilgili eksikler çok. Sporla ilgili güzel bir 5 yıl bekliyor Kemalpaşa’yı. Ben 2012 yılında lisans olarak araba yarışlarına başladım. Başladığımın 5. yılında da Avrupa şampiyonası nasip oldu. Belediyeyle ilgili söylediğim bir söz vardı, “Allah nasip ederse nasıl sporda 5 yıl içinde Avrupa Şampiyonluğu nasip olduysa yapacağımız 5 yıllık Kemalpaşa Belediye Başkanlığı hizmet süresince bir sonraki seçimlere kısa bir süre kala, adımız İzmir’in geri kalan 29 ilçesindeki her vatandaşımız için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulmuyorsa kendimi başarılı görmeyeceğim. Önemli olan büyükşehir belediye başkanı olmak, oraya aday gösterilmek değil, önemli olan belediye başkanının karnesi bir sonraki dönem büyükşehirde konuşulmasıdır” diye konuştu. Atar, “Gençlerimizin daha sağlıklı ve topluma daha yararlı bireyler olarak yetiştirmek için spor konusunda Kemalpaşa’da gerekli yatırımları yapacağız. Çok amaçlı spor merkezimiz, başta futbol, voleybol olmak üzere birçok olimpik spora ev sahipliği yapacak. Kemalpaşalı gençlerimiz spor için başka ilçelere gitmeyecek, hatta oradaki gençler bizim ilçemize gelecek. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparak sporu teşvik edeceğiz. Bizler sporu insan kazanmak olarak görüyoruz. Merkezin yanı sıra mahalle aralarında oluşturacağımız spor alanları ile sporu yaygınlaştıracağız. Gençleri bağımlılıklardan kurtarmak için spor önemli bir araç. Spor insanın hayatını planlar ve başarı getirir. Başarılı olan sporculara sağlayacağımız destek ve teşvikler ile yeni nesillere rol modeller sağlayacağız” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ

Eğitim ve istihdam alanındaki projelerine dikkat çeken Atar, Lojistik Köy projesini tanıttı. Atar, kültür ve turizmde uluslararası ses getiren projelerle Kemalpaşa’nın adından söz ettireceklerini söyledi. Kiraz Festivali ve Bal Festivalleri yapılacağını, üreticinin alıcı bulmakta zorlanmayacağını söyleyen Atar, Kemalpaşa’nın tarihi ve turizmiyle ön plana çıkacağını Kemalpaşa’yı yerli ve yabancı turizmin odağı haline getireceğini söyledi. Kemalpaşa’ya bir konuk evi ve öğretmen evi kazandıracaklarını söyleyen Atar, ilçedeki konaklama sorunun son bulması adına gerekli adımları atacaklarını belirtti. Öte yandan sosyal belediyecilik faaliyetlerine devam edeceklerinin altını çizen Atar, “Kimsesizler için aş, iş ve barınma imkanları sağlayacağız” dedi. Çocuklar için kreş, park ve oyun alanları oluşturacaklarını aktaran Atar, “Kemalpaşa’da mutlu çocuklar yetiştirmek en büyük gayemiz. Bu noktada tüm hizmetlerimize 360 derece belediyecilik anlayışımızla yaklaşmaktayız” dedi. Kemalpaşa’nın yaşlı nüfusu için de projeleri olduğunu belirten Atar, “Evde yemek yapma imkanı olmayan ve kimsesi olmayan yaşlılarımıza belediyemiz günlük yemek götürecek, evlerindeki temizlik ve bakım hizmetini ilk günden itibaren başlatacağız” sözünü verdi.

Atar, kadınların iş gücünün arması için belediye olarak ilk günden itibaren harekete geçeceklerini belirterek, kadınlara özel meslek edindirme kursları ile kadınların istihdama katılmasına destek olacaklarını söyledi. Atar, “Kadın dayanışma merkezleri ile güven ve huzur içinde bir yaşam sunacağız” dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik de projelerini anlatan Atar, “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha kolay haline getireceğiz. Kemalpaşa’da engellilerimizin günlük yaşamda karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmak amacıyla alt yapı ve üst yapı çalışmalarını onları da düşünerek yapacağız. Engelli vatandaşlarının isteklerine daha çabuk cevap verecek bir merkez kuracağız. Son olarak mola evlerinin sayılarını artıracağız. Bu projelerle birlikte Kemalpaşa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getireceğimize inanıyorum” dedi. Kemalpaşa’da sokak hayvanları için de hayvan barınağı oluşturacağını aktaran Atar, mobil veteriner hizmetleriyle de sokak hayvanlarının her daim yanında olacağını söyledi.

Atar, “İlçemizin ihtiyacı olan taziye evlerini her mahallemizde faaliyete geçireceğiz. Hemşehri dernekleri için etkinlik projeleri olacak. Modern şehir vizyonu doğrultusunda tüm dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını tek bir çatı altında toplayacağız. Hep birlikte Kemalpaşa’yı daha da yaşanabilir bir kent yapacağız” diye konuştu.