Gündem

Yazışırken dikkatli olun! Artık delil kabul edilecek

WhatsApp kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir karar geldi. Yargıtay, Adana’da görülen bir ticaret davasında WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etti. Bu karar, artık WhatsApp’ta yapılan yazışmaların mahkemelerde delil olarak değerlendirileceğini belirtiyor.

WhatsApp kullanıcıları dikkat!

Yargıtay’ın emsal kararıyla birlikte WhatsApp kullanıcılarına önemli bir uyarı yapılıyor: Ne konuştuklarına, kime ne söylediklerine daha fazla dikkat etmek gerekecek. Çünkü WhatsApp yazışmaları artık hukuki süreçlerde delil olarak kullanılabilecek.

Yargıtay’ın kararı

Adana’da görülen bir ticaret davasında WhatsApp yazışmaları delil olarak sunuldu. Mahkeme, imzalı bir belge olmamasına rağmen bu yazışmaları delil olarak kabul etti. Verilen karar Yargıtay’a taşındı ve Yargıtay, WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kabul edilebileceği emsal bir karara imza attı.

Avukatlardan yorum

Avukatlar Yargıtay’ın kararı sonrası yerel mahkemelerin artık WhatsApp yazışmalarını kesin delil olarak kabul etmesi gerektiğini belirtti. Bu kararla birlikte hukuk pratiğinde önemli bir değişiklik yaşanacak ve WhatsApp mesajları daha fazla önem kazanacak.