Ekonomi

Beyaz eşya sektöründen kredi kartı taksit uyarısı

Son günlerde kredi kartlarına yönelik düzenleme sinyalleri sonrasında Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD)’den ekonomiye yönelik bir uyarı geldi.  TÜRKBESD kartlardaki taksit sayısının azaltılması sonucunda, panik enflasyonunun artacağını savundu.

TÜRKBESD, 2024 Ocak ayı sonuçlarını açıkladı ve iç piyasanın dinamizmi için kredi kartı taksitlendirmesinin önemini vurguladı. Dernek, kredi kartı taksit sayılarının azaltılmasının sektör için büyük bir endişe kaynağı olduğunu ve panik alışverişlerine yol açarak enflasyonu tetikleyebileceğini belirtti.

İç pazar beyaz eşya sektörünün bel kemiği

2024 Ocak ayında ihracat bir önceki yıla göre %2 azalırken, iç ve dış satışlardan oluşan toplam satışlar yüzde 5 arttı. Beyaz eşya sektörü, iç pazardan aldığı güçle ihracattaki düşüşü dengelemeyi başardı.

Panik alışveriş enflasyonu tetikleyebilir

Kredi kartı taksit sayılarının azaltılması, tüketicilerin panik alışveriş yapmasına ve enflasyonun tetiklenmesine neden olabilir. Beyaz eşyaların halihazırda 9 taksit ile satılıyor olması ve bu sayının daha da azaltılması tüketiciyi olumsuz etkileyecek.

Sektör yeni düzenleme ve teşvik bekliyor

Beyaz eşya sektörü, iç pazarın canlılığını korumak ve büyümeyi desteklemek için yeni düzenlemeler ve teşvikler bekliyor. TÜRKBESD, kredi kartı taksit sayılarının artırılması, GEKAP ve diğer vergisel düzenlemeler gibi konularda düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci en büyük üretim üssü

Türkiye Beyaz Eşya Sektörü, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük üretim üssü olarak öne çıkıyor. Sektör, 60 bini doğrudan olmak üzere, toplamda 600 bin kişiye istihdam sağlıyor.