Gündem

Sevenlerini üzecek haber: Hurma fiyatlarına yüzde 80 zam!

İftar sofralarının vazgeçilmez baş tacı hurma bu Ramazan’da dar gelirliler için hayal olacak gibi görünüyor. Hurma satan esnafların söylediğine göre bu sene hurma fiyatlarına yüzde 80 zam geldi.

Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma, tezgahlardaki yerini aldı. Geçtiğimiz yıla göre hurma fiyatlarında yüzde 80 zam olduğunu ifade eden esnaf, vatandaşın ortalama yarım kilo aldığını söyledi.

Hurma fiyatları 300 TL’den başlıyor!

Geçtiğimiz sene 200 TL ile satışa sunulan hurmalar bu sene tezgahlarda 300 TL’den alıcı ile buluşuyor. 8 çeşit hurmanın bulunduğu tezgahlarda kaliteye göre fiyatlar değişirken en pahalı hurmanın fiyatı 400 TL’ye kadar ulaşıyor.

En kaliteli hurma ‘Kudüs Hurması’

Hurma çeşitleri hakkında vatandaşlara bilgiler veren esnaflar; “Ramazan hurması insanların vazgeçilmezidir. Vatandaşların oruçlarını açmak için tercih ettikleri ilk yiyecek hurmadır. Hurmaların çeşitleri vardır. Kudüs, İran ve Medine hurması. En kaliteli hurma Kudüs hurmasıdır. Çünkü Kudüs hurması daha tatlı ve dolgun olur. Fiyatlarda geçen seneye oranla yüzde 80 artış var. Geçen yıl 230 liradan satıyorduk bu yıl 300-400 liradan satıyoruz” diyorlar. Ve ekliyorlar “tadına bakmadan sakın satın almayın”.