EkonomiGündem

Hesabınızda bu tarihte para göreceksiniz: 7 bin 608 TL yatacak!

Mart ayına girilmesiyle birlikte ödeme bekleyen vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Paraların ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Her ay belirli tarihlerde hesaplara yatan ödemeler arasında olan evde bakım maaşlarının ödeme tarihi araştırma konusu oldu. Şubat ayından itibaren zamlı olarak yatan evde bakım maaşları ayın 15’inden itibaren 7 bin 608 TL olarak yatmaya devam edecek.

Eve bakım maaşı ne zaman hesaplara yatacak? Devlet tarafından evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara evde bakım maaşı yatıyor. Buna göre, mart ayının 2. haftasında evde bakım maaşı kapsamında hesaplara 7 bin 608 TL yatacak. Yapılan artışla ödemeler 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltilmişti.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı her ayın 14’ünde yatıyor. Bazı aylarda daha erken yatırıldığı da oluyor. Ayın 12’sinde veya 13’ünde de vatandaşlar hesaplarında görebilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.