Gündem

Kış bitmedi kışlıkları kaldırmayın! O illerde kar yağışı başlıyor: Tarih belli oldu

Mart ayı geldiğinde genellikle baharın habercisi olarak kabul edilir. Ancak, meteoroloji uzmanlarına göre, önümüzdeki hafta kar yağışıyla karşılaşabiliriz. İşte yağışın etkileyeceği iller…

Hava durumu tahminlerini sosyal medya üzerinden paylaşan Orhan Şen, kar bekleyenlere müjdeli haberi verdi. Mart ayının ortasında kar yağışının olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Şen, “Mart ayında kar yağışı yoğun olur; çünkü daha ılıman ve nemli hava etkisi altındadır” açıklamasında bulunarak önümüzdeki haftanın hava durumu fotoğrafını paylaştı.

Orhan Şen: “Perşembe Günü Yoğun Kar Yağışına Hazır Olun”

Şen’in paylaşımında, “Bugün Pazar İç Anadolu Orta ve Batı Karadeniz’de yağmur var. Diğer bölgelerde yağış yok. SALI günü Ege Marmaranın güney ve Batısı batı Akdenize gelecek kuvvetli yağmur su baskınları yapabilir. Dikkatli olunmalı. İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Denizli, Aydın Antalya’da risk var…” uyarısı dikkat çekti.

Mart Ayında Beklenen Kar Yağışı: Anadolu’ya Yoğun Kar Geliyor!

Orhan Şen, “Önümüzdeki hafta sonu Anadolu’ya yoğun kar yağışı görünüyor. Perşembe günü sıcaklıkların tüm yurtta düşmesiyle özellikle Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu’da kar yağışları görülecek. Mart ayında kar yağışı yoğun olur; nedeni daha ılıman ve nemli hava olmasından” açıklamasını da yaptı.