EkonomiGündem

Ödemeler artırıldı: 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltildi!

Ödemeler artırıldı. Mart ayına girilmesiyle birlikte para bekleyen vatandaşlar ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Devlet tarafından yapılan ödemeler kapsamında olan ve bu ödemelerden faydalanan kişiler ‘Paralar ne zaman yatacak?’ sorusunun cevabını merak ediyor.

Devlet birçok başlık altında dar gelirlilere destek sağlıyor. Bu desteklerden olan bir ödeme artırıldı. Ödeme miktarı 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltildi. Buna göre, evinde yaşlı bakıma muhtaç, engelli kişilere bakan vatandaşların hesabına 7 bin 608 TL yatacak. Ödemelerin yatıp yatmadığı hem SMS yoluyla hem de e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

ÖDEMELER ARTIRILDI

Evde bakım maaşı ödemeleri bu ay zamlı olarak hak sahiplerine ulaştırıldı. Memur maaşına göre yapılan zam oranı şubat ayı itibariyle yatmaya başladı. Yapılan artışla ödemeler 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltilmişti. Bu doğrultuda hesaplara 7 bin 608 TL yatmış oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.