Gündem

Işıkhan’dan müjdeli haber: Emeklilerin bayram sevinci katlanacak!

Emekliler için bayram ikramiyesi en çok aranan haberler arasında olmaya devam ediyor. 8. yargı paketinde de görüşülen konu neticesinde Vedat Işkhan’dan açıklama geldi. Emekli ikramiyelerine yüzde 50 zammın kabul edildiği pakette emeklilere hem Ramazan hem de Kurban bayramlarında 3’er bin lira emekli ikramiyesi verilecek.

8.Yargı Paketi ile emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya çıkarıldı. Peki, ikramiyeler ne zaman hesaplara yatacak?

Bakan Işıkhan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ikramiyelerin bayramdan önce emeklilerin hesaplarına yatırılacağını söyledi. Işıkhan, “Yasa Meclis’ten geçti. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak” dedi.

Ödeme tarihleri belli oldu mu?

Işıkhan, ödeme günlerinin planlandığını ve bayramdan önce emeklilerin hesaplarına aktarılacağını ifade etti. Kesin tarih ise henüz açıklanmadı.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

8.Yargı Paketi ile emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi.

Prim günü eşitlenmesi çalışmaları devam ediyor

Bakan Işıkhan, prim günü eşitlenmesi konusunda da seçim sonrası çalışmalarının olacağını ve düzenlemenin Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alacağını söyledi.

Emekliler yılıyla ilgili destekler yolda

Işıkhan, “İstihdamı arttırmak, kayıt dışılığını azaltmak bizim en önemli hedeflerimiz arasında.” ifadelerini kullanarak, “Emekliler yılıyla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.