Editörün SeçtikleriEkonomi

Emeklilere en az 10 bin lira ikramiye verilecek! Sonunda belli oldu: İşte ödeme tarihleri

Akbank, emeklilere yönelik müjdeli haberini duyurarak mart ayı emekli promosyon rakamlarını açıkladı. Milyonlarca emekli vatandaş, Akbank’ın promosyon şartları ve detaylarına yakından ilgi gösteriyor.

Ek Promosyon Ödeme Koşulları ve Taahhütler

SGK emekli maaşını 01 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında Akbank’a taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını Banka’dan almayı taahhüt eden emekliler, Akbank’ın belirlediği promosyonlardan faydalanabilecek. Ancak, 01 Mart 2024 tarihinden itibaren Akbank’ta promosyon taahhüdü bulunan müşteriler kampanyadan yararlanamayacak.

Emeklilerin promosyondan faydalanabilmesi için SGK ile imzalanmış olan “Gelir/Aylık Alanlara Promosyon Ödenmesine İlişkin Protokol” koşulları geçerli olacak. Bu kapsamda, müşterinin gelir/aylıklarını üç yıl boyunca bankadan almayı taahhüt etmesi gerekecek.

Promosyon Tutarları ve Hesaplama

SGK gelir/aylığını Akbank’a taşıyan emekliler için promosyon tutarı, emeklinin aylık gelirine bağlı olarak belirlenecek. Net gelir/aylık tutarı 3.499 TL’ye kadar olanlar için 6.000 TL, 3.500 – 7.499 TL arasında olanlar için 7.000 TL, 7.500 – 9.999 TL arasında olanlar için 9.000 TL, 10.000 TL ve üzerinde olanlar için ise 10.000 TL olarak hesaplanacak.

Her bir emekli, promosyondan yalnızca bir kez faydalanabilir. Birden fazla emekli maaşı alan müşteriler, toplam tutara göre bir kez promosyona hak kazanabilir. “Emekli Promosyon Taahhütnamesi”ni imzalayan müşterilerin ilk emekli maaşlarının Akbank’a yatmasından itibaren 3 iş günü içinde ödeme gerçekleştirilecektir.

İptal Koşulları ve Bankanın Yetkileri

Emekli promosyon ilişkisi, taahhüt süresi içinde vefat haricinde herhangi bir nedenle SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi, farklı bir bankaya taşınması veya müşterinin taahhüt süresi dolmadan promosyon taahhüdünü sonlandırmak istemesi durumunda iptal edilecektir. Akbank, kampanyayı durdurma veya koşulları değiştirme hakkına sahiptir.

Emekliler, Akbank’ın belirlediği şartlara uyarak mart ayı promosyonlarından faydalanabilirler. Ancak, taahhütlerin dikkatlice incelenmesi ve belirlenen koşullara uyulması önemlidir.