Teknoloji

Yapay zeka sohbet asistanı ChatGPT artık Türkçe konuşabiliyor!

Yüzyılın buluşu yapay zeka ile iyi mi oldu kötü mü tartışmaları yapıladursun, geliştirilen yapay zekalara her gün yeni bir özellik geliyor. Son olarak Türkiye’de de yaygın kullanılan ChatGPT, artık Türkçe konuşabiliyor.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet asistanı ChatGPT, yeni bir özellikle kullanıcılarına sesli yanıtlar sunuyor. Yıllık geliri 1,6 milyar doları aşan OpenAI şirketinin popüler aracı, artık Türkçe dil desteğiyle birlikte kullanıcılarına doğal yanıtlar sunuyor.

ChatGPT’nin yeni özelliği: Sesli yanıtlar

ChatGPT’nin iOS ve Android uygulamalarında ve web sürümünde kullanılabilen bu özellik, kullanıcıların yapay zekanın verdiği yanıtları sesli bir şekilde dinlemesine imkan tanıyor. Mobil uygulamalarda, kullanıcılar verilen yanıtlara basılı tutarak “Read Aloud” seçeneğine dokunarak bu özelliği etkinleştirebiliyorlar. Web sürümünde ise ChatGPT’nin yazdığı metnin altında bulunan hoparlör simgesine tıklayarak sesli yanıtları dinleyebiliyorlar.

Nasıl kullanılır?

ChatGPT’nin sesli yanıt özelliğini kullanmak için mobil uygulamalarda verilen yanıta basılı tutarak “Read Aloud” seçeneğine dokunmak yeterlidir. Web sürümünde ise yazılan metnin altında bulunan hoparlör simgesine tıklayarak sesli yanıtları dinlemek mümkündür.

Artık ChatGPT, Türkçe konuşabilen yapay zeka asistanı olarak kullanıcıların hizmetinde!