EkonomiGündem

Aile başına 3500 TL verilecek: PTT’ye gidip alın!

Aile başına karşılıksız ödeme yapılacak. Paralar PTT üzerinden verilecek. Parayı almadan önce e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Bunun ardından başvurunun onaylanması üzerine PTT’den para alınacak. Ödeme miktarı ise 1500-3500 TL arasında değişecek.

Devlet tarafından dar gelirli aileler için yapılan maddi destekler sürüyor. Bu desteklerden biri de doğalgaz faturasına yönelik yapılan destek oldu. Ekonomik sıkıntı çeken ailelere doğalgaz faturasına destek sağlanıyor. e-Devlet üzerinden başvuru yapılmasının ardından başvurusu onaylanan aileler PTT’ye gidip 3500 TL’ye kadar para alabiliyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.