Hava Durumu

MGM’den uyarı: Ege Bölgesi’nde şiddetli lodos ve çamur yağışı bekleniyor

Meteorolojiden Ege Bölgesi’nde İzmir, Aydın ve Muğla için şiddetli lodos uyarısı geldi. Lodosla birlikte çamur yağışına karşı dikkatli olunmasını isteyen MGM, Doğu Anadolu’da çığ tehlikesinin devam ettiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) alınan son hava tahminlerine göre, Marmara ve Ege Bölgesi’nde kuvvetli lodos esmesi bekleniyor. Rüzgarla beraber toz taşınımıyla çamur yağabilir. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi devam ederken MGM, 6 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu.

6 ile sarı kod uyarısı!

MGM, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, İzmir, Muğla, Edremit Körfezi çevreleri ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış ve lodos beklendiğinden sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Ege Bölgesi’nde lodos ve çamur yağışı bekleniyor

Ege Bölgesi’nde lodosun kuvvetli esmesi bekleniyor. Rüzgarla beraber toz taşınımıyla çamur yağışı görülebilir. Vatandaşların lodos nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı dikkatli olması gerekiyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi devam ediyor

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor. Bu bölgelere gidecek vatandaşların ve kış sporları ile uğraşacakların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Ege Bölgesi

Parçalı, yer yer çok bulutlu, (Afyonkarahisar dışında) bölgenin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın kıyılarında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Afyonkarahisar °C, 18°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

Denizli °C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İzmir °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Muğla °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı