Genel

Volkswagen yeni Passat’ı tanıttı: Türkiye fiyatı açıklandı

Otomotiv sektörünün önemli isimlerinden Volkswagen, son şaheserini tanıttı. Merakla beklenen Volkswagen Passat yeni görselleriyle geldi ve Türkiye pazarına özel fiyatı belli oldu. Daha büyük ve daha uzun tasarımıyla bu model yeni bir kimliğe büründü. İşte yeni Passat'a daha yakından bakış...

2024 Volkswagen Passat’la tanışın

Otomotiv endüstrisi 2024 yılına girerken, Volkswagen en son ürünü olan 2024 Volkswagen Passat’ı sunuyor. Çarpıcı özellikleri ve yenilikçi tasarımıyla yeni Passat herkesin dikkatini çekti. Alman otomobil üreticisinin elektrikli araçlara geçiş yapacağını duyurması beklentiyi artırdı. Önceki modele göre daha büyük ve ferah bir tasarıma sahip olan yeni Passat, sedan segmentinde Türkiye’deki alıcılara yeni bir seçenek sunuyor.

Geliştirilmiş Boyutlar ve Tasarım

MQB Evo platformu üzerine inşa edilen yeni Passat, 4917 mm uzunluğa, 1852 mm genişliğe, 1506 mm yüksekliğe ve 2841 mm dingil mesafesine sahip. Bu, önceki modele kıyasla uzunlukta yaklaşık 15 cm, genişlikte ise 2 cm artış anlamına geliyor. Tasarım açısından yeni Passat, Volkswagen’in elektrikli ID modellerini hatırlatan yumuşak hatlara sahip ve şirketin yeni tasarım dilini öne çıkarıyor. Üst düzey versiyonlarda 15 inçe kadar genişletilebilen geniş 12,9 inç dokunmatik ekran ve standart 10,25 inç dijital gösterge paneli ile donatılan Passat, modern ve teknolojiye duyarlı bir iç mekan sunuyor.

Gelişmiş Güvenlik ve Sürüş Özellikleri

Yeni Passat, uyarlanabilir hız sabitleyici, kör nokta izleme, dinamik farlar, acil durum yardımı, yarı otonom sürüş yardımı ve gece görüşü gibi bir dizi güvenlik özelliğiyle birlikte geliyor. Ayrıca uyarlanabilir şasi kontrolü, aktif yuvarlanma stabilizasyonu, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi, dört tekerlekten direksiyon ve havalı süspansiyon gibi gelişmiş sürüş dinamikleri de sunuluyor.

Çeşitli Motor Seçenekleri

Motor seçenekleri arasında 150 beygir güç üreten 1.5 litrelik eTSI motor, 201 beygir güç üreten 2.0 litrelik TSI motor ve aynı motorun 4MOTION dört tekerlekten çekişli 265 beygir gücündeki versiyonu yer alıyor. Dizel meraklıları için seçenekler önden çekişli versiyonlar için 125 ila 150 beygir gücü ve AWD modeller için 195 beygir gücü arasında değişiyor. Ayrıca Passat, 6 vitesli DSG şanzımana ve 19,7 kWh bataryaya sahip, 100 kilometreye kadar tamamen elektrikli sürüşe olanak tanıyan Plug-in Hibrit Elektrikli Araç (PHEV) versiyonlarını da sunacak.

Fiyat Duyurusu

Yeni Passat, 1.5 eTSI 150 PS DSG yarı hibrit turbo benzinli motor seçeneğiyle 2 milyon 787 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında yerini aldı. Business paketi ile sunulan en ucuz kombinin fiyatı ise 2.433.000 TL. Bu arada 2 litrelik motor seçeneklerinin fiyatı ise 4 milyon TL’nin üzerinde.