EkonomiGündem

İstanbulkart sahipleri hemen okusun: Artık ücretsiz olacak!

İstanbulkart sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İstanbulkart kullanıcıları artık mobil uygulama üzerinden kendi kartlarına ücretsiz para transferi yapabilecek.

İstanbulkartlar ile ilgili bir uygulama başladı. İstanbulkartlar arasında ve FAST ile diğer banka ve ödeme kuruluşları arasında para transferi hizmeti başladı. Ayrıca, IBAN paylaşmadan KOLAS (kolay adres) ile cep telefonu, e-mail, T.C. kimlik numarası gibi bilgileri kullanarak para transferi tamamlanacak.

Bu işlemi gerçekleştirmek için IBAN gibi karmaşık bilgilere ihtiyaç duymadan, sadece cep telefonu numarası, e-mail veya T.C. kimlik numarası gibi kolay adreslerle transfer tamamlanabilecek. KOLAS (Kolay Adres) sistemi sayesinde, para transferi yapmak hiç olmadığı kadar basit hale geliyor.

ÜCRETSİZ OLACAK

Artık İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden kullanıcılar, FAST ile diğer banka ve ödeme kuruluşları arasında 7/24 ücretsiz bir şekilde para transferi gerçekleştirebilecekler.

Ayrıca, İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinde kullanıcılara tanımlanan IBAN sayesinde, dijital hesaplardan FAST özelliği ile tüm banka ve ödeme kuruluşlarındaki hesaplar arasında para gönderimi ve alımı da yapılabilecek.

Bu sayede, kullanıcılar kolaylıkla diğer bankalardaki hesaplara da para transferi yapabilecekler.