Editörün SeçtikleriEkonomi

Altın fiyatları yükselecek! Bu sefer rekor değil, resmen uçacak: Hazırlıklı olun

Altın fiyatları uluslararası piyasalarda rekor üstüne rekor kırıyor. Bu durum Türkiye’de de benzer şekilde gözlemlenirken ancak, yatırımcılar altın fiyatlarındaki bu yükselişin ne kadar süreceği konusunda merak içinde olduğu da ortaya çıktı.

JPMorgan Chase & Co. Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva’ya göre, altının fiyatı bu yıl ons başına 2.500 dolara ulaşabileceğini belirtti ve bu tahmin, yatırımcıları oldukça sevindirecek nitelikte olduğu ifade edildi.

Piyasada Heyecan Var

Natasha Kaneva, Bloomberg TV röportajında, altın fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.195,15 dolara ulaşmasının ardından, piyasanın aşırı heyecanlanma eğiliminde olduğunu belirtirken bu durumun altın için 2.500 dolarlık bir hedefi gerçekleştirme olasılığını artırdığını ifade etti.

Kaneva, bu fiyat hedefine ulaşmak için enflasyon ve iş sayılarında ılımlılığın devam etmesi ve Fed’in gerçekten kesinti yaptığına dair teyitlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Fed’in para politikasındaki değişikliklerin altın fiyatları üzerinde belirleyici bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Fed’in Etkisi

Fed’in beklenen daha gevşek para politikasına yönelmesinin, altının çekiciliğini artırması bekleniyor. Politika yapıcılar, borçlanma maliyetlerini düşürmeden önce enflasyonun hedeflere doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmeleri gerektiğini belirtirken altın fiyatlarındaki gelecekteki yönelim üzerinde belirleyici olabileceği aktarıldı.