Editörün SeçtikleriEkonomi

Hesaplarınızı kontrol edin! Paralar yatırıldı: Şube veya ATM’lerden alabilirsiniz

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, hayvancılık sektörüne destek amacıyla toplamda 3 milyar 870 milyon 153 bin lira ödeme yapılacağı bildirildi. Tüm bunlarla beraber ödemeler, çiftçilerin hesaplarına aktarılacağı ifade edilerek Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, anaç koyun ve keçilere yönelik desteklemenin tutarının 2 milyar 338 milyon 333 bin lira olduğu ve bu destekleme, hayvancılık sektörünün temel taşlarından birini oluşturduğu vurgulandı.

Sürü Yenileme İçin Önemli Bir Adım

Sürü yenileme desteği kapsamında çiftçilere sağlanacak olan 1 milyar 54 milyon 415 bin lira, hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağı ifade edilerek arıcılık sektörü de unutulmadığı arıcılara yönelik 473 milyon 22 bin liralık bir destek paketi açıklandığı paylaşıldı. Açıklamada destekleme, arıcılık faaliyetlerinin gelişimine ve yaygınlaşmasına katkı sağlanacağı da bildirildi.

Anaç Tiftik Keçilerine İlave Destek

Anaç tiftik keçileri yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik 3 milyon 242 bin 689 lira ilave destek sağlanacağı ifade edilerek bu destekleme, tekstil sektörünün hammaddesi olan tiftik üretiminin teşvik edilmesini amaçlandığı küpe uygulama desteği için 956 bin 162 lira ve sertifikalı tohum kullanım desteği için 136 bin 149 lira ödeme yapılacağı vurgulandı. Bu desteklemeler, modern tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlayacak adımlar olarak değerlendirildiği aktarıldı.

Atık Yönetimi İçin Destek

Son olarak, atık yönetimi için 48 bin lira kaynak ayrılacağı ifade edilerek bu destekleme, çevre dostu tarım uygulamalarının teşvik edilmesi de hedeflendiği vurgulandı.