EkonomiGündem

Ödemeler artırıldı: 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltildi!

Ödeme bekleyenler yakından takip ediyor. Mart ayı maaşları artırılarak hesaplara yattı. Paraların hak sahiplerinin hesabına ulaştırıldığı bildirildi. Buna göre, ödeme miktarı ise 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltildi.

Devlet, dar gelirli aileler için maddi desteklerine devam ediyor. Birçok başlık altında yapılan ödemeler arasında evde bakım maaşı da var. Evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli yakınlarına bakan vatandaşlara maddi destek sağlanıyor. Bu doğrultuda, her ayın belirli tarihlerinde hesaplara evde bakım aylıkları geçiyor. Buna göre, ayın 15’inden itibaren ödemelerin yatıp yatmadığı hem SMS yoluyla hem de e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

MART AYI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI

Devlet tarafından evinde engelli, yardıma muhtaç, yaşlı yakınlarına bakanlara evde bakım maaşı yatıyor. Buna göre, mart ayı evde bakım maaşı bugün itibariyle hak sahiplerinin hesabına aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşlarının yatırıldığını bildirdi.

Evde bakım maaşı kapsamında hesaplara 7 n 608 TL yattığını bildiren Bakan Göktaş, şu açıklamayı yaptı;

“Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.