EkonomiGündem

Hesaplara 4 bin 196 TL yattı: Duyuru yapıldı!

Ödeme bekleyenleri ilgilendiriyor. Paralar hesaplara yatırıldı. Ödemelerle ilgili yapılan duyuruda, hak sahiplerine paralarının ulaştırıldığı bildirildi. Buna göre, hesaplara 4 bin 196 TL yatırıldı.

Devlet tarafından destek ödemeleri sürüyor. Bunlardan biri de yaşlı ve engelli aylıkları oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını belirtti. Buna göre, mart ayı yaşlı ve engelli maaşları gerçekleşti.

PARALAR HESAPLARA YATTI

Vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarında olduklarını belirten Göktaş, “Bu doğrultuda mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

ENGELLİ MAAŞI NE KADAR?

2024 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında engelli aylığı engel oranı yüzde 40-69 arası olana 2 bin 797.81 lira, yüzde 70 ve üzeri olana 4 bin 196,70 lira, 18 yaş altı engellilere ise 2 bin 797,81 lira ödeme yapılacak. Engelli maaşları yılda iki kez zamlandığından Temmuz-Aralık ayında yeniden güncellenecek.