İzmir HaberleriPolitika

İYİ Parti Konak Adayı Serter projelerini tanıttı: Eşitlikçi bir yönetim için yola çıktık

İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, projelerini tanıttı. Çevreci ve istihdama katkı sağlayan projelerle Konak'a hizmet etmek için gün saydığını dile getiren Serter, "Konak'ın 111 mahallesi var. Bu mahallelerin çok ihtiyacı var. En başta da insanca yaşayabilme ihtiyacı var. Onun için mümkün olduğu kadar eşitlikçi bir şekilde Konak'ı yönetmek için yola çıkıyoruz" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, Mövenpick Otel’de düzenlenen basın toplantısında projelerini açıkladı. İzmir iş dünyasının merkezi konumunda olan Konak için hazırladığı projeleri için Serter, “Heyecanla tüm projelerimi hazırladım. Önemli olan yapılabilir projelerin gerçekleştire bilinmesi. Ben mümkün olduğu kadar gerçekçi projeler hazırladım. Öyle uçuk kaçık şeyler yok. Hepsi ayağı yere basan olması gereken şeyler. Konak’ta 111 mahalle var ve bu mahallelerin çok ihtiyacı var. En başta da insanca yaşayabilme ihtiyacı var. Onun için mümkün olduğu kadar eşitlikçi bir şekilde Konak’ı yönetmek için yola çıkıyoruz. Kimsenin geride kalmadığı bir konak olsun istiyoruz. En başta yerel eşitlik eylem planı ile başlamak istiyorum. Konak’ta yerel eşitlik planı yok. Bu olmadan diğer işlere geçemiyoruz. Onun için ilk olarak yerel eşitlik planı yaparak işe başlayacağım. Toplumsal cinsiyet eşitliğine özen göstereceğimiz bir Konak olacak” sözlerini kaydetti.

Öte yandan Serter, Konak’ta başkan olması durumunda yapacağı ilk işlerden birinin de Atatürk’ün vagonunun ilçenin merkez noktalarından görünür bir yerde durması için çalışacaklarını aktardı.

SERTER’DEN ADAYLARA KAMPANYA ÇIKIŞI

İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Serter, proje tanıtımı sonrasında önemli bir konuya dikkat çekmek istediğini belirterek, seçim çalışmaları kapsamında harcanan paraları ele aldı. Çöpten ekmek toplayan, deprem bölgesinde hala konteynerde yaşayan vatandaşların olduğu bir süreçte bir adayın kendini görünür kılmak için milyonlarca lira para harcamasının çok mantıklı olmadığını söyledi. Adaylara çağrıda bulunan Serter, “Mal varlığı açıklamakla olmaz, aylık gelirleriyle tüm bu seçim çalışmalarını nasıl yapıyorlar onu da açıklasınlar. Aylık gelirleriyle bu kampanya sürecindeki harcamaları nasıl yapıyorlar bilmiyorum, ben iş insanıyım ama öyle bir bütçem yok” dedi.

“LİYAKATLİ KADIN YÖNETİCİLER OLACAK”

Konak’ı eşitliğe dayalı bir bütçe ile yöneteceklerini söyleyen Serter, “Herkes eşit bir şekilde hakkını alacak. Ben belediye başkanlığı görevine geldiğimde, Konak Belediyesi’nde liyakatli üst düzey kadın yönetici sayısını artıracağım. Ve her sene aralık ayında Konak Belediyesi’ne bir karne günü yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarından beni değerlendirmesini isteyeceğim” dedi.

“KADINLAR DESTEKLENECEK”

Konak’ın kadına şiddetin en yoğun yaşandığı ilçe olduğunun altını çizen Serter, “Konak, kadına şiddetin en yoğun yaşadığı ilçe olmasına rağmen bir kadın sığınma evi yok. İzmir’de de zaten 7 tane var. 5 milyona yaklaşan bir şehirde, kadının bu kadar şiddete uğradığı yerde ilk işimiz bir kadın sığınma evi inşa etmek olacak. Tabi ki gönül ister ki kadına şiddet olmasın ama maalesef ki bu var. Konak’ta sadece iki tane kreş var. Kreş, kadının çalışabilmesi, işgücüne katılabilmesi demek. Aslında diğer ülkelerde bu bir aile sorunu ama bizde kadının sorunu. Eğer kreş yoksa kadın istihdama katılamıyor. Konak’ta iki kreş var, 9 ile 16.00 saatleri arasında açık olan iki kreş. Bu nedenle ilk 6 ayda 10 kreşi devreye sokacağız. Ondan sonra da katlanır bir şekilde kreş sayılarını Konak’ta 50’ye çıkaracağız. Ki kadınlarımız işgücüne dağıl olup güçlensinler. Kadın girişim merkezi kuracağız. Burada da iki yıllık eğitim ve satış süreçleri olacak. Mülakatla alınacak, girişimciliği benimseyen kadınlara mikro krediler vereceği. Buraya kabul edilen her kadına 150 bin TL can suyu kredisi vereceğiz. İki yıl sonra da buradan ayrılacaklar, kendi kanatlarıyla uçmaya başlayacaklar. Her yıl bu devinim bu şekilde devam edecek. Kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu karşılıksız can suyu kredisini vereceğiz, pazar bulma konusunda da Konak Belediyesi olarak desteklerimizi sağlayacağız. Hukuk klinikleri kuracağız. Bir kadının taciz ve şiddete uğradığında hangi yoldan gideceğini bilmiyor. Bu hukuk kliniklerinde kadınlarımıza bir yol haritası çizilecek. Güvenli Konak: Kadınlarımız, gençlerimiz maalesef gece sokakta dolaşamıyorlar. Yeterince aydınlatma yok Konak’ta. Onun için ilk yapacağımız işlerden biri bunu gerçekleştirmek olacak” diye konuştu.

OTOPARKLAR ARTACAK, ÜCRETLERİ DÜŞECEK

Konak’ta temel bir otopark ve trafik sorunu olduğunun altını çizen Serter, yeraltı otoparklarının sayısını arttıracaklarını söyledi. Otopark ücretlerini de düşüreceklerini vurgulayan Serter, “Araçsız Pazar günü uygulaması yapacağız, bisikletli hafta sonu etkinlikleri organize edeceğiz. Hafta içi iş semtleri, hafta sonu araçtan arındırılmış, bisikletlerin, yayaların olacak” dedi.

KÜLTÜR VE TARİH ŞEHRİ KONAK

Kemeraltı, Havralar ve Havra Sokağı’nı düzenleyeceklerini söyleyen Serter, “Altyapı, aydınlatma, güvenlik, danışma ofisleri, yönlendirmeler, işporta çözümleri, inanç turizmi, gece cazibe noktası, tarihi yaşatan organizasyonlar, Kemeraltı gurme ve alışveriş festivali gibi çalışmalara imza atacağız” dedi. Basmane için de projeler geliştirdiklerini söyleyen Serter, “Zanaatçı ve Sanatçı Mahallesi yaratacağız, Oteller Sokağı’nı yeniden düzenleyeceğiz, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden yaşama kazandıracağız” dedi.

KONAK GENÇLERLE GÜZEL

Gençlerin fikirlerini değerlendirmek üzere ‘Yenilikçi Fikirler Bankası’ kuracaklarını söyleyen Serter, “Start-up projesi ile yenilikçi fikir sahibi gençler ile yatırımcıları bir araya getireceğiz. Girişimci gençlik kampı, mesleki gelişim kursları düzenleyeceğiz. İşsiz gençler için ‘istihdam ofisleri’ kuracağız, özel sektör iş birliği ile işe yerleştireceğiz” dedi.

ÇOCUK İÇİN KONAK

Yaş gruplarına özel oyun parkları kuracaklarını belirten Serter, “Çocuklar için ‘Bilim, Sanat, Teknoloji Tırı’ Konak mahallelerinde dolaşacak. Konak Çocuk Bandosu kuracağız. Çocuk Konseyi ile eşgüdümlü çalışacağız, oyuncak bankası kuracağız. Pazar günleri çocuklar için ‘Trafiğe Kapalı Özel Oyun Alanları’ oluşturacağız” dedi.

KONAK’TA İKİNCİ BAHAR

Yaş alan ilçenin büyükleri için 2. Bahar Üniversitesi’ni kuracaklarını söyleyen Serter, “Bu üniversitede 21. Yy teknolojilerine ayak uydurmalarını sağlayacak eğitimler vereceğiz. 65 yaş üzerine gezi rotaları oluşturup geziler gerçekleştireceğiz. Dış mekân aktiviteleri yapabilecekleri parklar düzenleyeceğiz, sosyal mekanlar oluşturacağız, evde sağlık ve bakım hizmeti sunacağız” dedi.

ENGELSİZ VE DESTEKLEYEN KONAK

Engelliler ile ilgili iyileştirmelere belediye binasından başlayacaklarının vurgusunu yapan Serter, “İçinde Down Cafe de olan bir engelsiz yaşam merkezi yaratacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin günübirlik misafirhanesi ile aileleri engelleri çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir kuruma kavuşturacağız. Görme engelliler için sesli kütüphane, işitme engelliler için belediyede koda bulunduracağız. İhtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temin edeceğiz” dedi.

FİLM SOKAĞI SİNEMA OFİSİ GELİYOR

Konak’ın İzmir’in film merkezi olacağını söyleyen Serter, “Film Konağı Sinema Ofisi kuracağız. Çekilecek filmlere bu ofisten kameraman, makyöz, kuaför, figüran, yardımcı oyuncu, set ekibi desteği vereceğiz. Hayallerinin peşinden koşan her Konaklıya kamera önü kamera arkası eğitim desteği de vereceğiz. İlk filmini çekmek isteyen yönetmenlere destek de vereceğiz” dedi.

KONAK CAN DOSTLARLA GÜZEL

Evcil ve sokak hayvanlarına yönelik projeler de geliştirdiklerini söyleyen Serter, “Gerekli yerlere otomatik su ve beslenme kapları yerleştireceğiz, barınaklarımızdan hayvan sahiplendirme sistemi kuracağız, veterinerlik ve ambulans hizmetlerimizi 7/24 sağlayacağız, kısırlaştırma hizmeti vereceğiz, her yıl sokak hayvanları çalıştayı düzenleyeceğiz” dedi.

KONAK İÇİN EL ELE

Konak’ta iş birliği ekosistemini güçlendireceklerinin altını çizen Serter, Mahalle meclisleri oluşturacaklarını söyledi. Her yıl Konak bütçesinin yüzde 5’ini vatandaşlardan gelen projelere ayıracaklarını ifade eden Serter, “Mahalle afet ekipleri oluşturacağız, her mahalleye deprem konteyneri yerleştireceğiz, acil durum toplanma alanlarını yeniden düzenleyeceğiz. Konak’ın deprem tehlike analizini ve mikro-bölgeleme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Depreme dirençli bir Konak için tüm gücümüz ile çalışacağız. Konak Kart ile gıda ve kırtasiye desteği sağlayacağız, öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için aş evimiz açılacak, öğrenciler ve yine ihtiyaç sahipleri için çamaşırhane desteği sunacağız” diye konuştu.

KONAK YARATICI ENDÜSTRİ MERKEZİ OLACAK

Konak İş Dünyası Vakfı ile mimarlık, tasarım, yazılım, film ve televizyon yapımı, müzik, fotoğrafçılık, yayıncılık ve sahne sanatları gibi kazanım ve istihdam sağlama potansiyeli yüksek olan Konak’ın ekosistemine katkıda bulunacak yaratıcı endüstrilerle ilgili iş kollarının geliştirilmesine destek olacaklarını söyleyen Serter, “Bu alanları kapsayan sektörlerde eğitim alan gençlere burs hizmeti vereceğiz. Vakıf yönetim kurulu Konaktaki iş dünyası bireyleri tarafından oluşturulacak” dedi.

İKLİM VE ÇEVRE

Konak’ta İklim Eylem Planı hazırlayacaklarını, kendi enerjisini kendi üreten bir belediye olacaklarını vurgulayan Serter, “Su sorununu yaptıracağımız sarnıçlarla çözeceğiz. Sürdürülebilir restoranlar hareketi başlatacağız, döngüsel alışveriş pazarı kuracağız, geri dönüşüm çalışanları kooperatifi kuracağız, kentsel yeşil alanlar ve çatı bahçeciliği yaratacağız” diye konuştu.