Gündemİzmir Haberleri

DİSK İzmir’den CHP’ye desteğini ilan etti: Tugay’ı sonuna kadar destekliyoruz

CHP İzmir Adayları DİSK'in "Büyük İşçi Buluşması" mitinginde Genel İş Sendikası üyesi belediye işçileriyle bir araya geldi. Başkan adayları işçinin, memurun hakkını koruyacaklarını ve emeklerini enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyerek söz verdiler. Adayların sözleri sonrasında DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan'da CHP'nin İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay'a ve ilçe belediye başkan adaylarına destek verdiklerini açıkladı.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği’nin Basmane’deki Genel İş Sendikası Hizmet Binası önünde Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katılımıyla ‘Büyük İşçi Buluşması’ mitingi düzenledi. Mitinge, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP’nin ilçe belediye başkan adayları; CHP önceki dönem İzmir Milletvekilleri ve CHP’nin ilçe başkanları ile meclis üyesi adayları da katıldı. Onlarca işçinin katıldığı Büyük İşçi Buluşması mitinginde DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, tek tek belediye başkan adaylarını tanıttı. Büyük İşçi Buluşmasında söz alan CHP’li ilçe belediye başkan adayları işçinin, memurun hakkını savunacaklarını ve onları enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyerek söz verdiler.

ÇALIŞKAN: BİZ TARAFIMIZI TÜM TÜRKİYE’YE İLAN ETTİK

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da, “Bugün burada bir amaç için bir araya geldik. Buraya gelme amacımız Türkiye’nin dört bir yanında mücadelemizi büyütmek. Arkadaşlar bizim destekçimiz, bize destek çıkan sadece işçi sınıfıdır. Bizi güçlü yapan sizlersiniz, sizlerin emekleri ve bir arada oluşunuzdur. Demokrasi mücadelesi veriyoruz, emek mücadelesi veriyoruz. Emekten yana olanlarla yürüyoruz, işçiden yana olanlarla yürüyoruz, aydınlık gelecekten yana olanlarla yürüyoruz. Bu seçimlerde de taraf olduk. Tüm Türkiye’ye ilan ettik. Biz aydınlık, özgür Türkiye’nin tarafıyız. Biz adaletli Türkiye’nin tarafıyız. Biz barıştan ve kardeşlikten yanayız. Biz tarafız, Biz laik Türkiye’den yana tarafız” mesajını verdi.

Çalışkan, “Emekten yana bir demokrasi olmazsa hakkımızı alamayız, ama aynı şekilde işçi sınıfının örgütlü mücadelesi olmazsa hakkımızı da alamayız. O yüzden tarafımızı emekten işçiden yana olanlarla nasıl omuz omuza yürüyorsak, burada da tarafız, İzmir’de de CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’ı sonuna kadar destekliyoruz. İzmir’de çok değerli CHP ilçe belediye başkan adaylarının sonuna kadar yanındayız, destekliyoruz. İşçiyiz, alın teri üretiyoruz ancak bu tabloda hakkımızı almakta zorlanıyoruz, ücretlerimiz eriyor. Yaptığımız toplu sözleşmenin 3 ay sonra bir anlamı kalmıyor. Yoksa bu ülkede adalet, hukuk, demokrasi; ekonomiye de yansıyacak ve bizim ekmeğimize kadar yansıyacak. O yüzden burada bir taraf olduğumuzu söylüyoruz. Belediye başkanlarımız söz de verdiler, biz de inanıyoruz” sözlerini kaydetti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da 31 Mart seçimlerinde işçileri sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

TUGAY: SİZLERİ İKTİDARIN EMEK KARŞITI POLİTİKALARINA EZDİRMEYECEĞİZ

AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, emeğin karşılığı olan maaşların her geçen gün eridiğinin altını çizdi. Tugay, iktidarın halkı adeta açlığa mahkum ettiğini belirterek, “25 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye başkanları her daim emeğin hakkını gözeten, sosyal politikaları öne çıkaran toplu sözleşmelere imza attı. Buna karşılık emekçi arkadaşlarımız da aldığı her kuruşun hakkını fazlasıyla ödediler. Sizlere söz, yine aynı bilinçle çalışacağız. İktidarın emek karşıtı politikalarından zarar görmemeniz için çalışacağız, sizler için en iyi toplu sözleşmeyi hazırlamak için çalışacağız. Kamu kurumları hemşehrilerin vergileriyle onlara hizmet için çalışır, biz İzmirlilerin en iyi hizmeti alması için çalışacağız” diye konuştu.