Editörün SeçtikleriEkonomi

Arabası olanlara son dakika duyurusu! Resmen devrim yapılıyor: Yeni dönem başlıyor

EPDK tarafından hazırlanan düzenlemeyle, akaryakıt istasyonlarında farklı isimler altında daha yüksek fiyatlarla satılan ürünlere son veriliyor. Artık, benzin, motorin (dizel) ve LPG gibi ürünler tek fiyat altında sunulacak. EPDK, “Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı”nı hazırladı. Taslak, 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu düzenlemeyle, akaryakıtta tek ürün ve tek fiyat dönemi başlamış olacak.

İstasyonlarda Yapılan Değişiklikler

Sabah gazetesinin haberine göre, önceden istasyonlarda “Ultra Force, Power, FuelSave, VMax, VPro” gibi ifadelerle daha pahalıya satılan ürünler artık yerini basit isimlere bırakacak. Bu sayede, tüketiciler daha net ve şeffaf bir fiyatlandırmayla karşı karşıya kalacaklar.

Akaryakıt İsimlendirmesi ve Fiyat Politikası

Özellikle 95 oktan benzin ve dizel gibi ürünler, “Ultra Forceultra kuvvet”, “Power-güçlü”, “FuelSave-yakıt tasarruflu”, “VMax”, “VPro” gibi ifadelerle satılıyordu. Ancak yapılan düzenlemeyle bu tür pazarlama stratejilerine son veriliyor. Yeni düzenleme ile tüketiciler, istasyonlarda daha açık ve anlaşılır fiyatlarla karşılaşacaklar. Bu sayede, akaryakıt alırken daha bilinçli tercihler yapabilecekler ve maliyet açısından daha avantajlı duruma gelebilecekler.