Eğitim

MEB’den önemli değişiklik: Öğrenci karneleri yenileniyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci karnelerinde önemli değişiklikler yaparak sosyal etkinlikleri de kapsayacak şekilde yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencilerini kapsayan yeni karnelerde, ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarını da içerecek bir değişiklik yapıyor.

MEB’in düzenlediği yeni karne

Sosyal etkinlikler karnelerde yer alacak

Karnelerdeki yenilikle birlikte, öğrencilerin okul içi ve dışında gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti gibi 5 ana başlık altında değerlendirilecek.

Sosyal etkinliklerin derecelendirilmesi

Öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları, katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma olmak üzere 4 ana düzeyde karnelere işlenecek.

Kapsamlı değerlendirme

Ayrıca, öğrencilerin sosyal etkinliklerinin yerine göre okul içi, okullar arası, ilçe geneli, il geneli, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde değerlendirileceği belirtiliyor.

Eğitimdeki yeniliklerin hedefi

Bu yeniliklerle birlikte, öğrencilerin sadece akademik başarılarının değil, sosyal başarılarının da görünür hale gelmesi ve karnelerde sadece ders notlarıyla değil, yaptıkları sosyal faaliyetlerle de öne çıkabilmeleri hedefleniyor.

Rehberlik hizmetlerine destek

Ayrıca, yeni düzenleme kapsamında e-Okul sistemi üzerinden takip edilen sosyal etkinlik kayıtlarının, öğrencilerin bir üst eğitim kurumuna geçiş sürecinde rehberlik hizmetlerine de destek olması amaçlanıyor.

Uygulama kılavuzu ve erişim

Bakanlık, uygulamanın daha sağlıklı yapılabilmesi için detaylı bir kılavuz da yayınladı. Bu kılavuza MEB’in resmi internet sitesinden erişilebilecek.