EkonomiGündem

Emekli maaşı alan her emekliye verilecek: Ödeme miktarı 12 bin TL’ye artırıldı!

Emekli maaşı alan her emekli için duyuru yapıldı. 28 Mart tarihine dikkat çekildi. Emeklilere 12 bin TL’ye kadar ödeme yapılacak. Kamu bankaları emekli promosyon miktarını 12 bin TL’ye kadar artırdı. Güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından bir duyuru da Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi.

Kamu bankalarının promosyon miktarı değişti. Alınan karar kapsamında, kamu bankaları emekli promosyon miktarını 8-12 bin TL yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak” açıklaması sonrası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 28 Mart itibarıyla emekli promosyonlarının hesaplara yatacağını duyurdu.

EMEKLİYE 28 MART’TA PARA YATACAK

Emekli promosyon açıklamasıyla ilgili açıklama geldi. Bakan Işıkhan, emekli promosyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli promosyonlarına ilişkin, “Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum.” dedi.