Editörün SeçtikleriEkonomi

Tüm emeklileri ilgilendiriyor! Yarın itibari ile başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusuyla gelen emeklilere yönelik kamu bankalarının promosyon müjdesi, merakla beklenen detaylarla açıklığa kavuştuğu belirtilerek özel bankaların da bu konuda nasıl bir adım atacağı ise belirsizliğini koruduğu bildirildi. Bununla beraber kamu bankalarında emeklilere verilecek aylık promosyonlar 8 bin ile 12 bin TL arasında değişeceği ifade edilerek başvuruların pazartesi günü başlamasıyla birlikte, emekliler bu avantajdan faydalanabilecekleri aktarıldı.

Özel Bankaların Durumu

Ancak merak edilen konulardan biri de özel bankaların promosyon miktarlarında artışa gidecek olup olmayacağı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar, özel bankaların kamu bankalarının adımını takip edebileceğini öne sürdüğü belirtilerek Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre, kamu bankalarındaki artış özel bankaları tetikleyebileceği ve bu durumda özel bankaların promosyon miktarlarının da yükselebileceği tahmin ediliyor.

Banka Tercihi ve Promosyonlar

Emeklilerin banka tercihi yaparken sadece promosyon miktarını değil, aynı zamanda bankaların diğer ürün ve hizmetlerini de göz önünde bulundurması gerekiyor. Her bankanın farklı kampanyaları ve avantajları bulunuyor. Promosyon müjdesinin ardından emeklilere yönelik yeni adımların atılacağına dair beklentiler yükseliyor. AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’nun yaptığı açıklamalar, emeklilere yönelik olumlu gelişmelerin devam edeceğini işaret ediyor.